İftar sofrasında katliam: Babasını, karısını ve 2 çocuğunu katletti

Bursa'da iftar saati öz babası,eşi ve 2 çocuğunu öldürüp jandarmaya teslim olan zanlı "Huzurluyum, görevimi yaptım" dedi.

Yayınlanma: 19.05.2018 - 07:50
Abone Ol google-news

<video:979045>

İddiaya göre uzun süredir işsiz olan ve psikolojik problemleri olduğu öğrenilen Hamza Sakin (45) Mudanya'da bir lisede okuyan oğlu S.S. (15) ve kızı Ü.S.(18)'yi de yanına alarak karısı Havva Sakin (40)'inde kaldığı babası Hasan Sakin (70)'in Evciler köyündeki evine gitti. Birlikte iftar yaptıktan sonra bilinmeyen bir sebeple cinnet getiren Hamza Sakin yanındaki tabancayla evin içerisinde ateş etmeye başladı.

 Önce babasını öldüren Hamza Sakin daha sonra odalara kaçmaya çalışan eşi ve 2 çocuğuna da kurşun yağdırdı. 4 kişi olay yerinde hayatlarını kaybederken, cinnet getiren eş jandarmaya giderek teslim oldu.

 Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri eve girdiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı. 112 Sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından 4 kişinin de hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

 Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından baba, eş ve 2 çocuğun cenazeleri otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. 

"GÖREVİMİ YAPTIM HUZURLUYUM"

 Bursa'nın Mudanya İlçesi Evciler köyünde dün akşam iftar saatinde babası Hasan, eşi Havva ve çocukları Rümeysa ve Süleyman Sakin'i tabancayla vurarak öldüren Hamza Sakin'in (42) jandarmadaki sorgusu sürüyor. Hamza Sakin'in katliam sırasında kaçmaya çalışan eşi Havva'yı evin önündeki sığındığı sundurmada vurduğu, ardından da bıçağı boynuna saplayıp öldürdüğü belirtildi. Kullandığı silah üzerine ruhsatlı olan katil zanlısının olayın ardından Görevimi yaptım, huzurluyum dediği öğrenildi.

Mudanya ilçesinde yaşayan Hamza Sakin, lise öğrencisi kızı Rümeysa (18) ve oğlu Süleyman (15) ile birlikte, eşi Havva Sakin'in (38) de birkaç gün önce gittiği Evciler köyündeki babaevine gitti. Psikolojik sorunları nedeniyle ilaç tedavisi gördüğü belirtilen Hamza Sakin, burada tabancasını çekip, dehşet saçtı. Hamza Sakin, babası Hasan Sakin ile çocukları Rümeysa ve Süleyman'a kurşun yağdırdı. Hamza Sakin, kaçmaya çalışan eşi Havva Sakin'i de sığındığı evin önündeki sundurmada yakalayıp tabancayla vurdu, ardından da bıçağı boğazına sapladı. İlçe sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrollerde Hasan Sakin ile gelini Havva, torunları Rümeysa ve Süleyman'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.Olayın ardından 'Görevimi yaptım, huzurluyum' dediği öne sürülen Hamza Sakin gözaltına alınırken, olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Köyde yaşayan Sakin ailesinin yakınları, Hamza Sakin'in psikolojik rahatsızlığı nedeniyle ilaç tedavisi gördüğü ve çalışmadığını söyledi. Sakin'in eşi Havva Sakin'in ise birkaç gün önce, sebze ihtiyaçlarını karşılamak için köye geldiği belirtildi.

KOLU KIRILAN ANNESİ HASTANEDEYMİŞ

Hamza Sakin'in annesinin ise düşüp kolunu kırdığı için Karacabey Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü bildirildi. Hamza Sakin'in yakını, Allah'tan o da evde yoktu. Yoksa 5 cenaze çıkacaktı dedi. Hamza Sakin'in jandarmadaki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

CİNAYETTE KULLANDIĞI SİLAHI RUHSATLI CIKTI

Eşini, iki çocuğunu ve babasını öldürdükten sonra gözaltına alınan Hamza Sakin'in olayda kullandığı silahının kendi üzerine ruhsatlı olduğu öğrenildi. Psikolojik tedavi gören Sakin'e bu silahın nasıl verildiği tartışma konusu oldu.

 KÖYDE YAS

Olayın şokunu üzerinden atamayan Evciler köyü sakinleri, jandarma tarafından mühürlenen evin önünde oturup gözyaşları döktü. Otopsileri devam eden Hasan Sakin ile torunları Süleyman ve Rümeysa Evciler köyünde, Havva Sakin ise Karacabey ilçesine bağlı Akçakoyun köyünde toprağa verilecek.

'KAFAMDAKİLERİ ATAMIYORUM'

Hamza Sakin'in uzun süredir psikolojik tedavi gördüğünü belirten adını vermek istemeyen arkadaşı, "Kendisi, çocuklarına aşırı düşkündü. Nasıl böyle bir iş yaptı anlamış değiliz. Ayrıca, parasal sorunları da yoktu. Geçenlerde zeytinlik araziyi 165 bin liraya sattılar. Hamza sohbet ettiğimizde babasını ve ailesini suçluyor, nedenini söylemediği, 'kafamdakileri atamıyorum' diyordu. Bir defasında 'onları öldüreceğim' de dedi fakat biz ciddiye almadık. Ama korkulan oldu ve cinayetlerin ardından ev mühürlendi. Daha doğrusu bir yuva mühürlendi. Yazık günah" diye konuştu

 'NAMUS MESELESİ'

Hamza Sakin'in jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Sakin, saat 15.30 sıralarında adliyeye sevk edildi.

 Jandarma ekibinin arasında adliyeye götürülen Hamza Sakin, gazetecilerin "Neden yaptınız?" sorularına "Namus meselesi" diye cevap verdi.

 HAVVA SAKİN TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa'nın Mudanya ilçesi Evciler köyü'nde Hamza Sakin tarafından dün akşam iftar saatinde öldürülen babası Hasan, eşi Havva ve çocukları Rümeysa ve Süleyman Sakin’in cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Havva Sakin’in (38) cenazesi Bursa’nın Karacebey ilçesi Akçakoyun köyünde oturan yakınlarına, Hasan Sakin (72), Süleyman Sakin (15) ve Rümeysa Sakin'in (18) cenazeleri Evciler köyünde oturan akrabalarına teslim edilerek cenazeler Bursa Büyükşehir Belediyesi cenaze aracıyla alındı. Havva Sakin’in cenazesi Karacabey ilçesine bağlı Akçakoyu’na, Hasan, Süleyman ve Rümeysa Sakin’in cenazeleri ise Mudanya ilçesi Evciler'e gönderildi. Havva Sakin’in cenazesi Akçakoyun Camii’nde kılınan ikindi namazın ardından Akçakoyun Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, Hamza Sakin’in, kolu kırıldığı için olay sırasında Karacabey Hastanesi’nden yatan annesi Sabriye Sakin de katıldı.

 TUTUKLANDI

Mudanya'da, Evciler Köyü'nde dün akşam eşi Havva, çocukları Süleyman ve Rümeysa ile babası Hasan Sakin'i öldüren Hamza Sakin, Mudanya Adliyesi'ndeki sorgulamasının ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hamza Sakin'in öldürdüğü Havva Sakin Karacabey Akçakoyun Köyü'nde toprağa verilirken diğer kurbanlar baba Hasan Sakin ve kızı Rümeysa ile oğlu Süleyman Saki ise ikindi namazının ardından Evciler Köyü'nde son yolculuklarına uğurlandılar.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler