İki dershaneye baskın

Elazığ’da polis, bir dershaneye operasyon yaptı. Giriş, çıkışları kapatan polis bilgisayarların harddisklerini kopyaladı, belgelere el koydu.

Yayınlanma: 04.06.2015 - 00:04
Abone Ol google-news

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir dershanenin kentte bulunan iki şubesine eş zamanlı operasyon yaptı. İki dershaneye bu sabah gelen polis ekipleri, giriş ve çıkışlara kapattı. Dershane binalarında bulunan bilgisayarların harddisklerini kopyalayan polis, soruşturma kapsamında geçmişe dönük belgelere de el koydu. Soruşturmanın dershanelerin kayıtlarında usulsüzlük yapıldığı ve bu şekilde vergi kaçırıldığı iddiasıyla başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığı bildirilirken suç delillerinin değerlendirilmesi sonrası operasyonun genişleyebileceği öğrenildi. Operasyon düzenlenen iki dershaneye gelen öğrenciler ise polisler tarafından geri gönderildi. Dershane avukatları ile öğretmenler de polis ekipleri ile tartıştı.

Soru sızdırma gözaltısı Öte yandan Kayseri polisi, 2011- 2012 arasında askeri lise sınavları sırasında soruların “Ev abisi” olarak nitelendirilen kişilerce cemaate yakın gençlere sızdırıldığı ve bu gençlerin Harp Okulu’nda öğrenci oldukları iddiasıyla 4 kişiyi gözaltına aldı. 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Operasyonu “Fuat Avni” Twitter’dan duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler