İki grup birbirine girdi: Menzilin ‘Emniyet’ kavgası

Sağlık Bakanlığı’nı kontrol altına aldığı haberleriyle gündeme gelen Menzil tarikatının FETÖ’cülerin tasfiye edildiği emniyette de önemli güç elde ettiği, atama ve terfileri belirlemeye başladığı öne sürüldü.

Yayınlanma: 04.11.2019 - 22:01
İki grup birbirine girdi: Menzilin ‘Emniyet’ kavgası
Abone Ol google-news

Emniyet içerisinde yapılan her üç atama ve terfiden birinin Menzil cemaati referansıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, son atamaların tarikat içindeki iki grup arasında kavgaya neden olduğu kaydedildi. 

Gazeteci Tolga Şardan, t24’te yayımlanan yazısında Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın görevden alınıp yerine Mehmet Aktaş’ın gelmesi sonrasına gerçekleştirilen bir dizi terfi ve atamaya ilişkin çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. Kısa süre önce 50’ye yakın kentin emniyet müdürünün değiştiğini, 123 birinci sınıf emniyet müdürünün terfi ve 20’ye yakın polis okulu müdürünün kararnamesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalandığını anımsatan Şardan, Emniyet içinde FETÖ’den doğan boşluğu doldurmak için tarikatlar arasında kavga yaşandığını dile getirdi. 15 Temmuz sonrası Okuyucular, Yazıcılar ile Nakşi akımdan gelen Süleymancılar, Menzilciler, Erzincan grubu, Erzurum Kurtoğlu grubu, İskenderpaşa grubu gibi yapıların emniyette yer tutmaya çalıştığını belirten Şardan, “Bu gruplardan Okuyucular, Yazıcılar’la birlikte son dönemde Menzilciler de diğer kurumlarda olduğu gibi Emniyet teşkilatı içinde örgütlenmeye başladı. FETÖ’den doğan boşluğun doldurulması çerçevesinde bir süredir emniyette yapılan tayinlerde Menzilcilerin etkisi ‘güçlü’ biçimde hissediliyor” dedi.

İKİ GRUP ÇEKİŞİYOR

Son dönemlerde yapılan her üç atama ve terfi sırasında Menzil cemaatinden doğrudan veya dolaylı gelen referansların kabul gördüğüne dikkat çeken Şardan, tarikat içinde 2 grup arasında da çekişme olduğunu iddia etti. Şardan yazında şu görüşleri dile getirdi: “Kulislere düşen iddiaya göre, birinci sınıfa terfi ve polis okullarına yapılan atamalar sonrasında özellikle Menzil cemaati içinde kavgalı bir süreç başladı. Malum, Türkiye’deki Menzil cemaati Adıyaman’daki Semerkand grubu ve Eskişehir’deki Buhara grubundan oluşuyor. Liderleri farklı olan bu iki grubun, Emniyetteki bu görevlendirmeler sonrasında birbirleriyle ters düştükleri öne sürülüyor. Bu durumun gerekçesi ise, Emniyetteki atama ve terfilerde Semerkand grubunun referanslarına olumlu yanıt verildiği, Buhara grubunun taleplerinin yerine getirilmediği. Semerkand grubunu, Buhara grubuna karşı 1-0 öne geçiren bu görevlendirmelerde kuşkusuz diğer grup ve yapılardan da referanslar var.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler