İki tantuni bir ayran parasına yeni logo

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu tartışma yarattı. 2016 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Amerikalı bir şirkete 810 bin liraya yeni logo yaptırması hatırlatılınca Başkan Vahap Seçer, “iki tantuni bir ayran parasına yaptırdık” dedi.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 19:44
İki tantuni bir ayran parasına yeni logo
Abone Ol google-news

Kentte bir süredir devam eden logo tartışması, Büyükşehir’in 2020 bütçesinin belirlendiği Meclis toplantısında da gündeme geldi. Logo konusunun Belediye Meclisi’nde oylandığını belirten Seçer, “Şehirler canlı birer organizma gibidir, nefes alıp verdikçe arızalar da, yenilenmeler de olur” dedi.

FATURASI 2 TANTUNİ 1 AYRAN

Seçer, ''Bir arkadaşımıza rica ettik, böyle bir çalışma yaptı. ‘Borcumuz ne?’ dedik, ‘Mersin’e geliyorum, beni tantuniciye götür’ dedi. Bunun faturası 2 tantuni 1 ayran arkadaşlar. Yapmayın, ayıp oluyor. Öyle milyon dolar, 270 bin dolar para ödeyen belediyeleri yazın. Beni niye yazıyorsunuz. Benim faturam bu. Bu logo kabul edilir ya da edilmez. Yüce Meclis burada. Size geleceğim, tekrar sunacağım, grup sözcülerimizle konuşacağım, kendilerinin fikrini alacağız, kabul edilirse de nitelikli çoğunluk lazım. Biz bu logoyu kabul edeceğiz. Eğer Meclis kabul etmezse, bizim resmi logomuz şu anda kullandığımız logo. Sadece simgesel olarak bazı çalışmalarımızda, billboardlarda ya da bazı vinil ilanlarda kullanılıyor. Bunlar geçici, kalıcı herhangi bir çalışma yapmıyoruz. Yeni logo değiştiği zaman sil baştan bütün evraklarda, tabelalarda logo değişeceği için milyonlarca lira tabelacılara para ödenecek. Bu da cehaletin bir eseri. Hiçbir kurumda logo akşamdan sabaha değişmez. En az dört-beş yılını alır. Diyelim ki yeni logoya geçtik. İhtiyaç duyduğumuz noktalarda, bazı ilanların, reklamların, tabelaların ekonomik ömrü doluyor. Değiştirdiğimiz noktalarda biz yeni logomuzla yeni tabelalarımızı yapacağız. Bu da bizim zamanımızı alacak. Artı 1 lira harcamaya ihtiyacımız kalmayacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler