İkinci TEOG çok daha zor olacak

8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavların ikincisi nisanda yapılacak.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 20:19
Abone Ol google-news

TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Bu sınavlarda sorulacak soruların yüzde 30’u birinci sınav konularını, yüzde 70’i ise iki sınav arasındaki konuları kapsayacak.

Oğuzkaan Koleji yönetim kurulu üyesi Hatice Yılmaz, TEOG’da yüksek puan almak için öğrencilere şu önerilerde bulundu:

Sözlük okuyun

* Okulda ve sınavlarda başarılı olmanın ön koşulu öğrencinin okuma alışkanlığı edinmesidir. Okuma alışkanlığı edinmiş öğrenciler, ister istemez çok sayıda sözcükle karşılaşıp sözcüklerin anlamını da öğrendiklerinden daha hızlı ve anlayarak okurlar. Bu nedenle de sınava hazırlanmakta zorlanmazlar. Kısa sürede daha çok sözcüğün anlamını öğrenmek için her gün 10-15 dakikanızı sözlük okumaya ayırabilirsiniz.

* Talim Terbiye Kurulu sayfasından TEOG’da sorumlu olduğunuz ünite ve konuları, konularla ilgili sahip olmanız gereken edinimler ve kazanımlar listesini mutlaka indirmeniz gerekli.

* Derse hazırlıklı girin. (İşlenecek konuyu okumuş olarak)

* Dersi derste öğrenmek için dikkatlice dinleyin ve anlamadığınızı sorun.

* Okuldan eve döner dönmez günün tekrarını ve ödevlerinizi yapın.

* Öğrendiğiniz konu ile ilgili bilgilerinizi pekiştirmek üzere bulabildiğiniz farklı kaynaklardan soru çözün. MEB’in internet sitesinde yayımlanan soruları çözmeyi ihmal etmeyin.

* Ertesi gün işlenecek konularla ilgili daha önce yaptığınız ödevi gözden geçirip yeni işlenecek konuyu okuyun ve sınıfta sorulmak üzere gerekli notları alarak çalışmanızı tamamlayın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler