Ilısu köyüne sokulmadılar

HDP’li vekiller ve belediye eşbaşkanları

Yayınlanma: 13.07.2019 - 22:04
Abone Ol google-news

Ilısu Barajı’nın su tutması durumunda etkilenecek bölgelerin belediye eşbaşkanları ile Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) 14 milletvekili, dün Hasankeyf’te bir araya geldi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan ilçeden, baraj gövdesinin yapıldığı Ilısu köyüne girmek isteyen seçilmişlere izin verilmedi. Köy girişinde yapılan basın açıklamasında, “Şirketler barajın yapılmasının önündeki engelleri kaldırırken kolluk kuvvetleri burada basın açıklaması yapmamızı engelliyorlar. Bu engeller bize değil; tarihimize, kültürümüze karşı gerçekleştirilen cinayet girişiminin önünde olunmalıdır. Açıklamanın engellenmesi kanunsuzdur, zorbalıktır” denildi.
HDP milletvekili Murat Çepni, yasağa tepki gösterdi. Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin öneminin vurgulayan Çepni, “Hasankeyf bugüne kadar iki kez saldırıya uğradı. Moğollar tarafından yerle bir edildi fakat sonra kendini tekrar toparlayabildi. Şimdi AKP döneminde de tümüyle yok edilmeye çalışılıyor. Burası yok edilmek yerine, hâlâ açığa çıkarılmamış, arkeolojik kalıntıları ortaya çıkarmak gerek” dedi.

Nehre girmek izinle
Hasankeyf Kaymakamlığı ise önceki gün ilçede 11-26 Temmuz 2019 arasında yapılacak eylem, etkinlikler ile Dicle Nehri’ne girmenin de izne bağlandığını açıkladı. Çevreciler, nehirlerin tahrip edilmemesi için dünyanın bir- çok yerinde olduğu gibi bugün Hasankeyf’ten Dicle’ye ‘Büyük Atlayış’ yapılacağını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler