İmamoğlu’nun 18 günlük başkanlığı döneminde makam odasına astığı Atatürk portresi kaldırılmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nı ikinci kez kazanan Ekrem İmamoğlu’nun makam odasına astırdığı ve İmamoğlu’nun mazbatasının elinden alınmasının ardından indirilen Atatürk portresi yerine dönecek.

Yayınlanma: 24.06.2019 - 23:12
Abone Ol google-news

İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinden sonra 18 gün görevde kaldığı sürede odasına astırdığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir köylünün derdini dinlediği fotoğraf, İBB’ye kayyım atanmasının ardından yerinden indirilmişti. İmamoğlu’nun ekibi, Atatürk portresini İmamoğlu’nun belediyeye hediye ettiğini söyleyerek, portreyi almak istememişti. Ancak, Atatürk portresi makam odasından sökülüp iki görevli tarafından odadan çıkarılmıştı. İmamoğlu’nun açık ara farkla yeniden başkan seçilmesinden sonra sosyal medyada binlerce kişi o fotoğrafın yeniden yerine asılması için çağrıda bulundu. İmamoğlu’nun ekibi portrenin makam odasındaki yerini tekrar alacağını belirtti.

Bayraklar da indirilmişti

Ayrıca İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık ve hizmet binalarına Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile 19 Nisan 2019 günü Atatürk posteri ve Türk bayrağı asılmıştı. Her iki binadaki Atatürk posterleri ve Türk bayrakları da İmamoğlu’nun mazbatası elinden alındıktan sonra indirilmişti.

İBB’de büyük sessizlik

31 Mart seçimleri sonrasında tutunduğu taraflı tutum ile dikkat çeken İBB Twitter hesabında da 22 Haziran’dan beri sessizlik sürüyor. İBB’nin Twitter hesabı İmamoğlu’nun mazbatası elinden alındıktan sonra hızla İmamoğlu’nu takip etmeyi bırakmıştı. İmamoğlu dönemindeki tweet’ler silinmiş ve Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarında da takip bırakılmıştı. Sosyal medya hesabı son 3 gündür sessizliğini koruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler