İnce'nin dosyasından 'Sarıkaya' çıktı

Muharrem İnce dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye başvururken, avukatı Pekşen, taciz iddiasını gündeme getiren Büyükkömürcü’nün şantaj yaptığını belgelediklerini açıkladı.

Yayınlanma: 24.11.2012 - 14:29
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis’e gönderilen fezlekeye dayanarak, “cinsel taciz”le suçladığı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, iddialara avukatı aracılığıyla yaptıkları suç duyurularını göstererek yanıt verdi. Cinsel taciz iddiasında bulunan Fatma Büyükkömürcü’nün İnce’ye “şantaj” yaptığını, kendisine 4 bin lira vererek, bunu da “belgeleyip” savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Avukat Yalçın Pekşen, davanın, Şemdinli davası nedeniyle meslekten atılıp, daha sonra tekrar savcılığa dönen Ferhat Sarıkaya’ya düştüğüne dikkat çekti. Sarıkaya’nın “takipsizlik” kararı verdiğine işaret eden Pekşen, “Eğer Sarıkaya üzerine gitseydi İnce’nin attığı iddia edilen mesajların içeriğine ulaşabilecektik” dedi. İnce, TBMM Başkanlığı ve Karma Komisyon’a başvurarak dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Avukat Haluk Pekşen, CHP Meclis grup odasında düzenlediği basın toplantısında, kendisini CHP’li olarak tanıtan Büyükkömürcü’nün AKP’nin “önemli bir örgüt mensubu” olduğunu ve fezlekede de yer aldığı şekilde “AKP Ümitköy Anadolu Lisesi’nde sandık başkanı” olarak görev yaptığını bildirdi. İnce’ye yönelik büyük bir tezgâh düzenlendiğini kaydeden Pekşen, olay 2009’da gerçekleşmesine rağmen fezlekede suç tarihinin 13 Haziran 2010 olarak gösterildiğine işaret etti. “Şikâyete bağlı” suçların 6 ay sonra sonuçlandırılması gerektiğine işaret eden Pekşen, “6 aylık şikâyet süresinin geçmiş olduğu fezleke içerisinde vurgulanmış olmasına rağmen bu husus göz ardı edilmiştir” görüşüne yer verdi.

İnce’nin fezlekesine göre Büyükkömürcü’den İnce’ye 149 adet, İnce’den Büyükkömürcü’ye ise 47 adet mesaj gitti. Büyükkömürcü’nün İnce’yi 3 kere, İnce’nin ise Büyükkömürcü’yü çeşitli tarihlerde 8 kez aradığı da yer alıyor. Pekşen, şu açıklamaları yaptı:

4 bin lira verildi: Bize şantaj yapıyordu. Ancak bunu ispat edemiyorduk. Bu konuda bir adım atmaya karar verdik. 4 bin lira hesabımızdan çekebileceğini ifade ettik ve kendisinin gidip almasını istedik. Bunun öncesinde de davadan vazgeçeceğine dair bir taahhütname imzalattık. Aynı gün kendisi gidip parayı çekti. Biz ona havale yapmadık. Eğer gizli kapaklı iş yapsak elden para verir olayı kapatırdık. Ancak biz haklılığımızı bildiğimiz için hukuka başvurduk. Bu parayı çekmesinin ardından dekontu alıp icra müdürlüğüne alacak başvurusu yaptık ve aynı zamanda da şantaj ve iftira iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk.

HSYK’ye şikâyet: Mesajlaşmanın içeriği ortaya çıkarılmalı. Bu içerik olmadan bir fotoğraf üzerinden (mesaj izi) İnce hakkında fezleke düzenlenebilmektedir. Bu konuda da fezlekeyi düzenleyen Savcı Nuri Yiğit hakkında HSYK’ye şikâyet başvurumuzu yaptık. Eğer bizim Fatma Büyükkömürcü hakkındaki suç duyurumuzun üzerine Ferhat Sarıkaya gitseydi gerçekleri ortaya çıkarabilirdi. Ancak takipsizlik verip olayı sürüncemede bıraktı. Bu takipsizlik kararını Sincan Ağır Ceza’ya götürdük ancak bir sonuç alamadık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler