İngiliz medyası: Bisküvi kralı milyarder Murat Ülker Newcastle United'i satın alacak

İngiltere'de yayın yapan Evening Standard adlı web sitesi, Ülker Holding'in patronu Murat Ülker'in satışa çıkarılan Newcastle United'ın talipleri arasında favori olduğunu açıkladı. Evening Standard, Murat Ülker'i "Türkiye'nin en zengin adamı" ve "bisküvi kralı milyarder" diye tanıttı.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 16:04
Abone Ol google-news

Evening Standard adlı web sitesi, Ülker Holding'in patronu Murat Ülker'in Newcastle United'ın talipleri arasında favori olduğunu açıkladı. Evening Standard, Murat Ülker'i "Türkiye'nin en zengin adamı" ve "bisküvi kralı milyarder" diye tanıttı.

Ülkerlerin Kırım kökenli olup 1920'lerde Türkiye'ye göç ettiklerinin belirtildiği haberde Ülker Holding'in tarihine ilişkin bilgiler de yer aldı.

"Babası ve amcası bugünkü imparatorluğun tohumlarını 1940'larda attı" ifadesi dikkat çekerken Murat Ülker hakkında kişisel bilgiler de yer aldı. Almanca ve Fransızca bildiği, aile şirketini 2008'de devraldığı ve 2014 yılında 2 milyar sterlin karşılığında İngiliz bisküvi firması United Biscuits'i satın aldığı aktarılan Ülker'in spora ilgisine de değinildi. Ülkerlerin 1993 yılında bir basketbol takımı kurdukları ve 2006 yılında Fenerbahçe'nin stadyumuna sponsor oldukları gibi bilgilere de yer verildi.

ÜLKER'DEN YALANLAMA

Haberde Ülker’in kulübe 250 milyon Euro teklif ettiği belirtilirken Holding’ten yapılan açıklamada ise “Böyle bir şey gündemimizde yok” açıklaması geldi.

BELÖZOĞLU DA FORMA GİYDİ

Milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun da 2005-2008 tarihleri arasında forma giydiği İngiltere Premier Lig’in en eski kulüplerinden biri olma özelliğine sahip olan Newcastle United’ın geçtiğimiz günlerde satılığa çıkarıldığı açıklanmıştı.

Kulübün mevcut sahibi Mike Ashley, Newcastle’ın daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için satacağını bildirdi. Newcastle United, ligde 8 haftada topladığı 11 puanla 9. sırada bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler