İngiliz muhabirin ölümündeki sır

İngiliz vatandaşı 50 yaşındaki Jacqueline Anne Sutton, Atatürk Havalimanı tuvaletinde ölü bulunmuştu. Tanıyanlar, eski bir BBC çalışanı olan Sutton’un “uçak kaçırdı diye intihar edecek biri olmadığında” hemfikir.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 07:36
Abone Ol google-news

Cinayete mi kurban gitti?

İngiliz vatandaşı, 50 yaşındaki Jacqueline (Jacky) Anne Sutton geçen cumartesi günü Atatürk Havalimanı tuvaletinde ölü bulundu.

* Jacky, THY’nin TK- 1986 sefer sayılı uçağıyla saat 21.58’de Londra’dan Atatürk Havalimanı’na gelen ve transit olarak saat 00.15’te Erbil’e gidecek olan uçağa binecekti.

* Türk medyası Sutton’un uçağı kaçırınca bilet alacak parası olmadığı için tuvalette kendisini ayakkabılarının bağcıkları ile astığını öne sürdü. Öldüğünde Sutton’un üzerinde 2300 Avro olduğu öğrenildi.

* Dünya medyası ise olayı ‘ölü olarak bulundu’ olarak görüp, konunun araştırılması gerektiğini ifade etti.

* Adli Tıp Kurumu ölüm raporuna ‘intihar’ olarak not düşerken, büyükelçiliğe bağlı bir doktorun da ceset üzerinde inceleme yapacağı öğrenildi.

* THY’den edinilen bilgiye göre Sutton Türkiye’ye vardığında yaklaşık 2 saati vardı. THY ile de Sutton arasında uçak kaçırma diyaloğu yaşanmadığı öğrenildi.

Arkadaşları: İnanmıyoruz

* Sutton’u tanıyan arkadaşları da yürütülen incelemelerle ilgili endişeleri olduğunu sosyal medya hesaplarında paylaştı.

* Avustralya Ulusal Üniversitesi araştırma görevlisi Christian Bleuer: “Tanıyabileceğiniz en güçlü kadındı. Türk polisi uçağını kaçırdığı için intihar ettiğini söylüyor? Komplo teorilerini sevmem, fakat eğer Türkler kameraların olay sırasında ‘bozulduğunu’ söylüyorlarsa;Sutton öldürülmüştür.”

* Iraklı gazeteci Mazin Elias: “Herkesin hayatını iyileştirmeye çalışan birinden bahsediyoruz, kendini öldürmek? Bu saçmalık.”

Havaalanında ikinci ölüm

Geçen aylarda da ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown (48) isimli kadının, 2013 yılında transit yolcu olarak bulunduğu Atatürk Havalimanı’nda tartışma yaşadığı polisler tarafından öldürüldüğü video ortaya çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler