İngiltere'de hayat durma noktasında

İngiltere'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, başta başkent Londra olmak üzere hemen hemen bütün bölgelerde ulaşımda aksaklıklara yol açtı. İngiltere'de hayat neredeyse durma noktasında; binlerce okul kapandı, postaneler, bankalar ve benzeri kuruluşlar kapılarını müşterilere kapattı.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 13:16
Abone Ol google-news

Son 18 yılın en yoğun kar yağışına sahne olan İngiltere'de, özellikle başkent Londra'da hayat tamamen durdu.  Meteoroloji uzmanları, dün akşam başlayan yoğun yağışın, son 6 yılda İngiltere'de görülen en ciddi kar yağışı olduğunu kaydetti. Başkent Londra'da gece seferi yapan otobüsler, yollardaki aşırı buzlanma yüzünden seferden çekildi.

Kar yağışının, Gatwick Havaalanı'nın geçici olarak kapatılmasına, Heathrow Havaalanı'nında ise bir pistinin devre dışı kalmasına neden olduğu belirtildi. Yağış, başkent Londra'yı çevreleyen iki büyük otoban olan MI ve M25'te de tıkanıklıklara yol açtı.

Meteoroloji yetkilileri, başta başkent Londra olmak üzere ülke çapında sürücüleri uyarırken, kar yağışının gün boyunca etkisini sürdüreceğine dikkat çekti ve zorunlu olmadıkça 15 santimetreyi bulan karda otomobil kullanılmamasını tavsiye etti.

Kar yağışı ve aşırı soğukların gelecek birkaç gün boyunca ülkede etkili olmaya devam edeceğine de işaret eden yetkililer, uzun yola otomobiliyle çıkmak zorunda kalan sürücüleri, yanlarına yolda kalmaları halinde kullanmaları gerekenleri almaları yolunda da uyardı.


Kar yağışı nedeniyle hayat durdu

Kar yağışı nedeniyle halk, evlerine kapanırken, binlerce ilk ve orta dereceli okulda eğitime ara verildi.

Postaneler, bankalar ve benzeri kuruluşlar, çalışanlarının yoğun yağış yüzünden işlerine gelememesi nedeniyle kapılarını müşterilerine kapattı. Açık olanlar da çok acil işlemlerin dışında hiç bir işlem yapmadı.

Londra'da belediye otobüslerinin büyük bölümü servisten çekilirken, pek çok metro hattı da kapatıldı.

Meteoroloji yetkilileri, gün boyunca hızını kesmeyen kar yağışının süreceğini ve sıcaklığın da gece sıfırın altına düşmesinin beklendiğini duyurdu. Yetkililer halkı don tehlikesine karşı uyardı.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown da ilgili kurumların bir koordinasyon içinde yoğun kar yağışının olumsuz etkilerini, özellikle de ulaşımdaki aksaklıkları ortadan kaldırabilmek için bütün güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

Londra'daki pek çok mahkeme de bugün yoğun yağış dolayısıyla çalışmalarına ara verdi. Londra'nın en önemli ağır ceza mahkemesi olan Old Bailey de olumsuz hava koşulları ortadan kalkıncaya dek, davalara ara verileceğini açıkladı.

Bu arada hava ulaşımı da kar yağışından olumsuz etkilendi. Heathrow Havaalanında bu akşam yerel saatle 17.00'ye kadar olan bütün uçuşların iptal edildiği, bundan sonraki uçuş programına da koşullar yeniden değerlendirilerek karar verileceği bildirildi.

Öğlen saatlerinde bir uçağın piste çıkmaya çalıştığı sırada kaydığına işaret eden yetkililer, bu nedenle uçuşların iptali yoluna gidildiğini belirterek, yolcuların uçuş programını kontrol etmeden havaalanına gelmemeleri uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler