Irak, tutuklu Amerikalılar için devrede

Irak, İran'da ''casusluk'' faaliyeti suçlamasıyla tutuklu bulunan iki Amerikan vatandaşının serbest bırakılması için devreye girdi.

Yayınlanma: 16.09.2011 - 06:16
Abone Ol google-news

İran'da yayımlanan Şark gazetesinin haberinde, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, tutuklu Amerikalıların salıverilmesi için İranlı yetkilerle görüştüğü belirtildi.

Öte yandan, AP'ye konuşan Ummanlı bir yetkili, Umman Sultanlığı'na ait özel bir uçağın, salıverilmeleri durumunda iki Amerikalı'yı İran'dan götürmek için Tahran'da beklediğini kaydetti.

Shane Bauer (28) ve Josh Fattal (29), 2009 yılında İran'a yasa dışı yollardan girdikleri ve casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmış, geçen ay 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, iki gün önce Amerikan NBC televizyonuna verdiği röportajda, tutuklu Amerikalıların birkaç gün içerisinde serbest bırakılacağını açıklamıştı.

İran televizyonuna konuşan İranlı bir adli yetkili ise, söz konusu haberi yalanlayarak, Amerikalıların biraz daha uzun bir süre cezaevinde kalacağını söylemişti.
Tutukluların her biri için 500 bin ABD doları tutarında kefalet isteniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon