Irak'ta şiddet: 42 kişi öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ve güneydeki Basra kenti ile Samara'da meydana gelen bir dizi bombalı saldırıda en az 42 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 20.05.2013 - 09:18
Abone Ol google-news

Polis yetkilileri, Başkent Bağdat'ta sekiz bombalı aracın, yoğun Şiî nüfusun yaşadığı bölgelerde otobüs durakları ve pazar yerleri yakınında patladığını açıkladı.

Bağdat'taki patlamalarda toplam 25 kişinin öldüğü belirlendi. Bu saldırılarda toplam 130 kişi de yaralandı.

Başkentteki patlamalar öncesinde ise Basra'da bomba yüklü iki aracın bir otobüs durağını ve lokantayı hedef aldığı belirtildi.

14 kişinin yaşamını yitirdiği bu saldırılarda 30 kişi de yaralandı.

Samara kentindeki bir başka saldırıda da 3 kişi öldü 15 kişi yaralandı.

Son beş yılın en kanlı dönemini geçiren Irak'ta bugünkü saldırıların sonucunda ölü sayısı 42 olurken, yaralı sayısı da 175'e ulaştı.

Ağırlıklı olarak Şiî Müslümanlar'ın yaşadığı ve yakın zaman kadar ciddi güvenlik sorunları yaşanmayan Basra kentinde son dönemde saldırılarda ve şiddet olaylarında bir artış gözleniyor.

Mart ayında Basra'da meydana gelen bir intihar saldırısında en az 10 kişi ölmüş çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Cumartesi günü düzenlenen silahlı saldırıda da bir Sünnî din adamı öldürülmüştü.

Saldırılar artıyor

Irak'ta son dönemde Şiî ve Sünnîler arasında yaşanan mezhep ayrılıklarına dayanan gerginlik ve şiddet olaylarında önemli bir artış gözleniyor.

Pazar günü Irak'ın kuzey batısında Sunnî militanlar tarafından düzenlendiği iddia edilen saldırılarda en az 10 polis memuru yaşamını yitirdi.

Irak'ta son günlerde meydana gelen çatışmalar, şiddet olaylarının en fazla olduğu 2006-2007 dönemindeki kadar can almasa da, ABD'nin 2011'de askerlerini çekmesinden bu yana en geniş alana yayılmış durumda.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler