İş buraya vardı... AKP'li Başkan Yusuf Alemdar: Laikliği savunmak teröre destektir

Sakarya'nın Serdivan ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, laikliği savunan gençleri "terörist" ilan etti.

Yayınlanma: 10.01.2017 - 11:51
Abone Ol google-news

<video:657479>

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki bir alışveriş merkezinde, "Türkiye laiktir, laik kalacak" yazılı pankart açıp slogan atan üç genç saldırıya uğramış, ardından da polis tarafından gözaltına alınmıştı.

"TERÖRİST" İLAN ETTİ

Serdivan ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Twitter hesabından konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Serdivan'daki laiklik protestosunu "üzücü olay" olarak niteleyen Alemdar, "Vatandaşlarımızın huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Türkiye laiktir ve laik kalacak gibi söylemler ancak teröre destek olmaktır" ifadelerini kullandı.



"TÜRKİYE'DE LAİKLİK SORUNU YOK"

Türkiye'de "laiklik gibi bir sorunun" olmadığını savunan Yusuf Alemdar, "Ancak birileri Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Bize düşen bu oyuna gelmemektir. Aksi durumda teröre tevessül edenleri memnun etmiş oluruz. Çok dikkatli olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"LAİKLİK PROTESTOSU CEHALET"

"Siyaset ile uğraşanlar bu tarz provakatif eylemlerden uzak durmalıdır. Keza her ne olursa olsun, AVM'ler siyasi propaganda yerleri değildir" ifadelerini kullanan Yusuf Alemdar, gençlerin laiklik protestosunu "cehalet" olarak niteledi. CHP Gençlik Kolları'na da seslenen Alemdar, "siyaset zemini ve söylemlere dikkat edin" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler