İşçi Emeklileri Derneği Başkanı memur emeklisi mi?

Ankara'da yarın toplanacak olan TİED Genel Kurulu'nun iptal edilmesi için Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Çankaya Şubesi eski Başkanı Höcü, İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

Yaklaşık 1 milyon üyesi bulunan ve trilyonluk mal varlığına sahip olması nedeniyle sık sık gündeme gelen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nin (TİED) Genel Kurulu yarın Ankara'da Tes-İş Konferans Salonu'nda toplanıyor.  Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Çankaya Şubesi eski Başkanı Mehmet Höcü tek aday olarak şimdiki Genel Başkan Kazım Ergün'ün adaylığını koyacağı bildirilen TİED Genel Kurulu'nun iptal edilmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Öte yandan işçi emeklisi derneği başkanının "memur emeklisi" olduğu iddiası ortaya atıldı.

Türkiye işçi Emeklileri Cemiyeti (TİED) Çankaya Şubesi eski Başkanı Mehmet Höcü, yarın toplanacak genel kurulun, son iki ay içinde şube kongrelerini bitirmediği gerekçesiyle iptal edilmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.  Höcü, Genel Kurul toplantısının durdurulması talebini de içeren başvurusunda, Dernek tüzüğünün Genel Kurul'un toplanabilmesi için şube genel kurullarının en az iki ay öncesinden tamamlanması gerektiğini belirterek, derneğin bir çok şubesinde henüz bu şartın gerçekleştirilmediğine dikkat çekti.

Höcü dilekçesinde, TİED Genel Kurulu'nun toplanması ve şimdiki Genel Başkan Kazım Ergün'ün yeniden aday olup seçilmesi halinde Genel Başkanlığı'nın tartışılır hale geteceğini de ifade ederek dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Şimdiki Genel Başkan bugünkü haliyle işçi emeklisi değildir. Kendisi işçi emekli maaşı değil, ondan çok daha yüksek olan Emekli Sandığı maaşı almaktadır. Dolayısıyla İşçi Emeklileri Derneği'ne üye olamaz ve Genel Başkan da seçilemez. Bu nedenlerle Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Merkez Genel Kurul toplantısının usulüne uygun yapılmadığından durdurulmasına ve derneğin yöneticisiz kalmaması için de Kayyum atanmasını arz ve talep ederim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler