İşçi ölümlerine 'normal' açıklaması

Katarlı yetkililer ülkede işçi ölüm oranının "normal" olduğunu savundu. Açıklama 478 Hint işçinin ölüm haberlerinden sonra hükümete bağlı insan hakları kurumundan geldi.

Yayınlanma: 19.02.2014 - 12:12
Abone Ol google-news

Katarlı insan hakları kurumu geçen iki yıl boyunca rapor edilen 478 Hint işçinin ölümünün "normal" olduğunu açıkladı. Katar hükümetine bağlı Ulusal İnsan Hakları Komitesi Başkanı Ali Bin Sumayih El Maari açıklanan işçi ölümlerinden sonra yaptığı değerlendirmede "Hintlilerin Katar'da büyük bir topluluğu oluşturduğunu" söyledi.

Katar'da 500 bin Hintli yaşıyor. İnşaat sektöründe çalışmak için çoğu Güney Asya'dan olmak üzere ülkeye çok sayıda genç insanın geldiği belirtildi.

El Maari "Eğer iki yıl içinde doğal nedenlerden dolayı ölen Katarlıların sayısına bakarsak, Hintliler arasında ölü sayısının normal olacağını göreceğiz" dedi.

Katar Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı İngiliz Guardian gazetersine yaptığı açıklamada yerel medyada yer alan bazı rakamlardan haberdar olduklarını ve bu ölümlerin sebeplerini anlamaya çalıştıklarını söylemişti.

Bakan "Açıkçası Katar'da veya herhangi bir yerde herhangi bir ölüm işçiler, aileleri için bir ölümden daha fazlasıdır aynı zamanda ülkelerine misafir gelip iş yaşamına değer katan Katarlılar için de aynı" dedi.

Çalışma Bakanı "Ölüm nedenlerini anlamaya çalışıyoruz. Bu istatistiklere işyerlerinde küçük olayların yanı sıra doğal ölümler, trafik kazası da dahil olabilir" dedi.

El Maari ölüm koşulalrına açıklama getirmek istediklerini söylerken "Katar'a karşı bir kampanya" yapıldığında ısrarcı.

Hindistan'ın Doha Büyükelçiliği pazartesi yaptığı açıklamada 2012 yılında 237 ve 2013 yılında 241 işçinin Katar'da öldüğünü belirtmiş ve ölüm sebeplerini açıklamamıştı.

2022 Dünya Kupası hazırlıkları için stadyum inşa eden Katar'da daha önce de 2010 yılından beri 400 Nepalli işçinin öldüğü açıklanmıştı. (Gazeteport)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon