İşçiye kaymakam fırçası

301 kişinin katledildiği maden faciasından bu yana hiçbir AKP’li bakanın, milletvekilinin ilçeye uğramadığını vurgulayan işçiler, dün görüştükleri Kaymakam Bahattin Atçı’dan da “fırça” yedi.

Yayınlanma: 03.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Soma’da cep telefonlarına gelen kısa mesajlarla işlerine son verilen binlerce kişi, kış ortasında geçim ve gelecek kaygısına düştü. 301 kişinin katledildiği maden faciasından bu yana hiçbir AKP’li bakanın, milletvekilinin ilçeye uğramadığını vurgulayan işçiler, dün görüştükleri Kaymakam Bahattin Atçı’dan da “fırça” yedi. Kaymakam, isyanını dile getiren zor durumdaki işçilere, “Saçma konuşmayın”, “Saygısızlık yapmayın”, “Aranızda ne tip adamlar var” gibi cümleler kurarken, çaresizliğini de, “Ben ne yapabilirim, bakanlar benim emrimde mi? Beni de kabul etmiyorlar” sözleriyle dile getirdi.

İşsiz kalan işçilerden Arif Şengül ve Sefa Köken, Soma Kömürleri AŞ’nin TKİ’yle sözleşmesinin feshini beklerken işten çıkarıldıklarını vurgulayarak, “Soma Kömürleri AŞ, arkadaşlarımızın ölümü pahasına 2017’ye kadar çıkarması gereken kömürü çıkardı, şimdi bizi de yok sayıyor” dediler. Eynez ocağında çalışırken işsiz kalanlardan 2 çocuk babası İsmail Acar, 7 kişinin akciğerlerinden meslek hastalığına yakalanmasına karşın yeraltına inmek zorunda kaldığını söyledi. Şimdi bundan bile mahrum olduklarını söyleyen Acar, kara kara düşündüğünü vurguladı.

Ahmet Tanrıverdi adlı işçi de, 2 oğlundan büyüğünün üniversite sınavına hazırlanırken işsiz kaldığını zorunda kalacak. Yakında seçim var. Bu insanlar ne yüzle kapımıza gelecekler? Eşyalarımızı toplayıp başka yerlerde iş aramaya çıkacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler