IŞİD 300 insanı birden katletti

IŞİD kuşatması altındaki Deyr ez Zor, örgütün bugüne kadarki en kanlı katliamlarından birine sahne oldu. IŞİD cumartesi günü 300 kişiyi öldürdü, dün de 400 sivili kaçırdı.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 06:37
Abone Ol google-news

Suriye’de hükümetin halen gücünü koruduğu ender bölgelerden biriyken geçen yıldan beri IŞİD kuşatması altına giren Deyr ez Zor, örgütün bugüne kadarki en kanlı katliamlarından birine sahne oldu. IŞİD cumartesi günü kentte 300 kişiyi öldürdü, dün de 400 sivili kaçırdı. Bazı kaynaklar öldürülenlerin başlarının kesildiğini ve çarmıha gerildiklerini yazdı. Arap basını ise hepsinin başlarından vurulduğu iddialarına yer verdi.

Öldürülenlerin sayısı da tartışma konusu oldu. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü öldürülenlerin 80’nin rejim güçlerine bağlı askerler, 135’inin sivil olduğunu açıkladı. Dünya henüz bu haberin şokunu atlatamadan IŞİD dün de 400 sivil vatandaşı kaçırdığını ilan etti. Aralarında birçok çocuk ve kadının da olduğu öğrenildi. Kaçırılanların Rakka’ya götürüldüğü tahmin edilirken onların da öldürülmesinden korkuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler