IŞİD yöneticisi konuştu... "TSK'nın vurdukları eski karargâhlarımız"

IŞİD yöneticisi E.Y, TSK'nin yaptığı sınır ötesi operasyon ile ilgili "Operasyonlarda ciddi bir kayıp gerçekleşmediğini, vurulan yerlerin eski karargâhları ve kimsenin kullanmadığı yerleri vurduğunu" iddia etti.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 16:08
Abone Ol google-news

Gazeteci Volkan Koç'un mail üzerinden ulaştığı E.Y, IŞİD’in Türkçe yayın yapan www.darulhilafe.com adlı internet sitesine ait bir mail hesabını kullanarak gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

Gazeteci Volkan Koç'un IŞİD militanı Yusuf'un açıklamalarına yer verdiği medyaahalisi.blogspot.com.tr'de İslam Devleti: "Türkiye, eski karargah ve boş yerleri bombaladı" başlığıyla yayınlanan (27 Temmuz 2015) yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

-E.Y, kendilerine Türkiye’den çok sayıda kişinin katıldığını ve bunların arasında aile yani evli çiftlerin olduğunu belirtiyor. Öte yandan E.Y, mevcut durumda, Türkiye içinde binin (1000) üzerinde İslam Devleti militanı olduğunu söyledi.

Kendilerinin MİT dâhil herhangi bir ülkenin istihbarat birimiyle ortak çalışma yapmadıklarını ve bunun kırmızı çizgilerini olduğunu belirten E.Y, İslam Devleti’nin Türkiye’ye yönelik başlattığı bir savaşın olmadığını ve yapılan hava operasyonlarında da ciddi bir kayıp gerçekleşmediğini, vurulan yerlerin eski karargâhları ve kimsenin kullanmadığı yerleri vurduğunu söyledi.

En son olarak yaptığımız görüşmede ise kendilerine yine bazı sorular sordum. Başta Suruç patlaması olmak üzere, iddia edilen MİT bağlantısı, İslam Devleti’nin Türkiye’ye yönelik politikası ve şu anda Türkiye içinde kaç militan olduğu ve kaç kişinin Türkiye’den İslam Devleti’ne katıldığını sordum.

E.Y Suruç katliamı ile igili olarak da, "IŞİD militanı Abdurrahman Alagöz'ün intihar saldırısıyla gerçekleşen katliamla ilgili "IŞİD Suruç patlatması için herhangi bir açıklama yapmamaktadır. Ne yaptım diyor ne de yapmadım diyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler