Isparta'da şap karantinası
Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, çevre illerden gelen hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle il merkezinin karantinaya alındığını ve Canlı Hayan Pazarı'nın kapatıldığını bildirdi.
Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, yaptığı yazılı açıklamada, merkeze bağlı Çünür Mahallesi'nde bazı hayvanlarda şap hastalığı görüldüğünü kaydetti. Durumun Tarım İl Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine şap hastalığına yönelik karantina tedbirlerini başlattıklarını belirten İpek, ''29 Nisan'da çevre illerden gelen hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle merkez karantinaya alındı'' bilgisini verdi.
Canlı Hayvan Pazarı'nı da tedbir çerçevesinde kapattıklarını söyleyen İpek, sığır, koyun, keçi gibi hayvanların nakillerini durdurduklarını ancak, kesime gidecek hayvanların özel kapalı araçlarla sevklerine izin verildiğini bildirdi. Hastalık çıkan işletmelerde tüm idari ve fenni tedbirlerin alınarak Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince günlük kontrolü ve dezenfeksiyon çalışmalarının yapıldığını dile getiren İpek, yurttaşların da dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta sonu yoğun bir aşılama çalışması yaptığını ifade eden İpek, çevre köy ve mahallelerde de aşılama çalışmalarına başlanacağını belirtti.
En Çok Okunan Haberler
- TCMB faiz kararı açıklandı!
- Orhan Gencebay'ın yangın faciası açıklaması tepki çekti!
- Akşener cephesinden açıklama geldi
- Pul biberin içinden bakın ne çıktı!
- İspanya'da gündem Arda Güler
- 'Sizleri aramızda tekrar görmekten...'
- Nedeni ortaya çıktı
- Meral Akşener ile ilgili çarpıcı iddia
- Erdoğan, Akın Gürlek'e sahip çıktı
- 49 yıllık futbol kariyeriyle efsane hala sahalarda