"İspatlamayan şerefsiz diyordu, kendi ispatladı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bugün gazetelerde çıkan Başbakan Erdoğan'ın, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Öcalan ve PKK'nın Avrupa temsilcileriyle kendi izni ve onayıyla görüştüğü" açıklamasını değerlendirdi.

Yayınlanma: 12.04.2012 - 14:59
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bugün gazetelerde çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Öcalan ve PKK'nın Avrupa temsilcileriyle kendi izni ve onayıyla görüştüğü" açıklamasını değerlendirerek, "Sayın Başbakan 12 Eylül referandumundan önce 'PKK ile görüşmüyoruz, görüştüğümüzü iddia eden varsa, bunu ispatlayamayan şerefsizdir' demişti. İşte PKK ile mücadelesinde gerçekleri gizleyen, halkın karşısında görüşmesini dahi rakiplerine şerefsizlik sıfatıyla hakaret ederek reddeden Sayın Başbakan'ın düştüğü hal bu" dedi.

Bal, Tv8 yayınında Başbakan Erdoğan'a, "şerefsiz" sözü için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den özür dileme çağrısı yaptı. Dürüst bir insanın böyle davranması gerektiğini vurgulayan Bal, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan'a, dürüst ve ahlaki değerlere saygılı bir kişi olarak bir tek görev düşmektedir: Sayın Bahçeli'den, kendisine şerefsiz dediği için özür dilemek ve millete referandum öncesi yalan söylediğini itiraf edip onlardan da özür dilemek.
Eğer Başbakan 12 Eylül öncesinde 'PKK ile görüşüyorum' deseydi, Anayasa değişikliği bu şekilde sonuçlanmazdı. Başbakan görüştüğü halde halka yalan söyledi. Halk da bu yalana inanarak Anayasa değişikliğine 'evet' oyu verdi."

"Yargılamak demek Mamak'taki, Diyarbakır'daki işkenceleri yargılamaktır"

Bal, 90 yaşını aşmış 2 generali mahkemeye götüremeden dava açılmasının, 12 Eylül'ü yargılama ve 12 Eylül ile hesaplaşma olmadığını vurgulayarak, "Yargılamak demek Mamak'taki, Diyarbakır'daki işkenceleri yargılamaktır. Sorgu için çağırılıp bir daha çoluk çocuğuna geri dönemeyen insanların hak ve hukukunu aramak demektir. Biz 12 Eylül'ün yargılanmamasını istemedik. Aksine 12 Eylül'den en çok zarar gören MHP olarak, kamilen yargılamak istedik" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler