İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı'na ilişkin açıklama: 'Endişeliyiz'

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 14:01
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunduğu projeye 52 gün sonra ret yanıtı geldiğini duyurmuştu.

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu’nun konuyla ilgili açıklamasında "İstanbul’un kültürel mirasının sembollerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı her türlü çekişmenin dışında tutulmalıdır" denildi.

Açıklama metni şöyle:

"Yaklaşık 1500 yaşında olan Yerebatan Sarnıcı’nda bir süre önce başlamış olan restorasyonda sütunları birbirine bağlayan gergi demirlerinin boşta durduğu fark edilmiştir. Bu durum geçtiğimiz aylarda kültür sanat çalışma grubu üyelerinin yaptığı gezi sırasında da bizzat müşahede edildi. Ayrıca birçok bilim insanı tarafından da rapor edilen bu durum ciddi statik riskler taşımasına rağmen, güçlendirme çalışması için gereken izinlerin verilmediğini basından takip ediyoruz.

İstanbul’un kültürel mirasının sembollerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı her türlü çekişmenin dışında tutulmalıdır. Yapının güçlendirilmesi için gereken izinlerin bir an önce verilerek bu anıtın gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarılması sağlanmalıdır."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler