İstanbul Modern Sinema’da 'Oscar’ın Yabancıları' başlıyor

İstanbul Modern Sinema, 93. kez dağıtılacak Akademi Ödülleri yaklaşırken, “En İyi Uluslararası Film” kategorisindeki yapımlardan oluşan bir seçkiyi "Oscar’ın Yabancıları" adlı programla izleyiciye sunuyor.

Yayınlanma: 15.02.2021 - 09:18
Abone Ol google-news

Geçen yıl ilk kez ‘yabancı’ bir filmin En İyi Film Oscar’ını kazandığı Oscar yarışının heyecan verici bu kategorisinde dünyanın çeşitli festivallerinde izlenmiş, ödül kazanmış, farklı coğrafya ve kültürleri temsil eden filmler yer alıyor.

ÜCRETSİZ VE ÇEVRİMİÇİ

"Oscar’ın Yabancıları" programındaki filmler arasında yönetmen Thomas Vinterberg ile oyuncu Mads Mikkelsen’in yıllar sonra yeniden buluştuğu ve yaşlanma, alkolizm ve erkeklik üzerine olan Danimarka adayı "Körkütük", Yunanistan’ın adayı ve bugünün yaşamındaki hafıza ve kimlik kaybı üzerine bir alegori olan "Elmalar", Ukrayna sinemasının parlak yönetmenlerinden Vasyanovych’in distopik dünyaya romantik bir mercekle bakan "Atlantis", bir spor gazetesinde çalışan muhabirlerin hükümet ile sermaye sahiplerinin karıştığı dev bir sağlık skandalını ortaya çıkarma hikâyesini anlatan Romanya’nın belgesel adayı, "Kolektif" yer alıyor.

Seçkide yer alan diğer aday filmler ise şöyle: Fas’tan inanç üzerine bir kara komedi "Bilinmeyen Aziz", Arjantin’den bir anne-kız ilişkisine odaklanan aile dramı "Uyurgezerler", Fransa'dan emekliye ayrılmış iki kadının dokunaklı aşkını anlatan "İkimiz", Ameen Nayfeh’in ilk uzun metrajı 200 Metre, İsrailli yönetmen Ruthy Pribar’ın ilk uzun metrajı "Asia" ve yönetmen Majid Majidi’nin yine çocukları başrole koyduğu "Güneşin Çocukları".

Gösterim detayları için buraya bakılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler