İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği'nde yönetim değişikliği

İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği (İÜMED) tarafından 3 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında Eski Başkan Prof. Dr. Bülent Berkarda, başkanlığını Dr. Yusuf Akça’ya devretti.

Yayınlanma: 15.05.2013 - 12:37
Abone Ol google-news

İÜMED’in  Genel Kurul Toplantısında yeni  Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi. Toplantıda aynı zamanda derneğin Onur Üyeleri de seçildi. Derneğin Eski Başkanı Prof. Dr. Berkarda “Onur Üyesi” olarak görevini sürdürürken başkanlık görevini Dr. Akça’ya devretti. İÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Gezgin derneğin Genel Sekreter’i olarak seçildi.

Genel Kurul Toplantısında yapılan değişikler çerçevesinde Yönetim Kurulu Üyeleri; İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Çiğdem Kayacan, Prof. Dr. Muammer Uğur, Prof. Dr. Ahmet Kesik, Prof. Dr. Cem Gazioğlu ve Avukat Mehmet İlker Birgan seçildi. Denetleme Kurulu Üyeleri ise; Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Uğur Erdoğan ve Cahit Evcil olarak belirlendi. 

Eski Başkan Prof. Dr. Bülent Berkarda, Prof. Dr. Ertuğrul Doğan , Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Prof. Dr. Nazif Bahriaçık ise derneğin onur üyeleri olarak seçildiler.                  

1999 yılında Prof. Dr. Bülent Berkarda Başkanlığı’nda kurulan İÜMED Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Onur Kurulu olmak üzere toplam dört organdan oluşuyor.

Merkezi İstanbul’da olan İÜMED’in üyeleri arasında Cumhurbaşkanı, 6 Bakan,  126 Milletvekili, Meclis Başkanı ve parti başkanları bulunuyor. Derneğin üyelerinin %80’i bürokrasi camiasından oluşuyor. 

Dernek, üyelerinin tüm ekonomik, sosyal, kültürel ve özlük haklarının Anayasa doğrultusunda korunup geliştirilmesini sağlıyor. Dernek, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’ne bağlı bir bütünlük içerisinde çeşitli fakültelerin, Yüksek Okulların mezunları arasında ortak kültürden doğan yapısal birliği ve dayanışmayı da sağlamayı amaçlıyor.

Hedeflerini, Atatürk Devrimleri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Dernekler Kanunu ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne bağlı olarak gerçekleştirmeyi amaçlayan İÜMED’in yaptığı çalışmalar arasında; topluma ve özellikle İstanbul Üniversitesi’ne yararlı olacak hizmet projelerini uygulamaya geçirmek; üniversite mezunları arasında, meslek onuru ve çıkarları doğrultusunda yapısal birliği, meslek dayanışmasını sağlamak; derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla platformlar oluşturmak geliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler