İstanbul yine yağmura teslim

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 06:03
Abone Ol google-news

İstanbul'da aralıklı olarak etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle özellikle Ümraniye'de 3, Beykoz Çubuklu'da 1, Beyoğlu ve Sarıyer İstinye'de de 4 noktada su baskını ihbarı yapıldı. Ev ve iş yerlerindeki sular, itfaiye ile İSKİ ekiplerinin çalışmasıyla tahliye edildi.

Öte yandan, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde saat 16.30'a kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, olası su baskını ve yıldırım olayına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
 

Tekirdağ ve Malkara'da sağanak  

Tekirdağ ve Malkara ilçesinde gök gürültülü sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yağış nedeniyle şehir içi trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı. İstanbul ile Tekirdağ arasında ulaşımın sağlandığı yolda ise su birikmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluşurken, trafik ekipleri sürücüleri süratli gitmemeleri konusunda uyardı. Öte yandan yağış nedeniyle kayganlaşan yolda çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Malkara ilçesinde de öğle saatlerinde etkili olan yağış yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, kent merkezine son 24 saatte metrekareye 19.6 kilogram, Malkara'ya ise 25 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Yağışın bugün aralıklarla gök gürültülü sağanak olarak devam edeceğini bildiren yetkililer, yarın ise yağış beklenmediğini kaydetti. Yetkililer, yağışla birlikte hava sıcaklığının 5 derece birden düştüğünü, kent merkezindeki sıcaklığın 19 derece olarak ölçüldüğünü ifade etti.

 

'Yağışların etkisinin akşam artması bekleniyor'

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yapılan son meteorolojik değerlendirmeye göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın bu gün İstanbul genelinde etkisini sürdürdüğünü, hava sıcaklığının 6-8 derece azaldığını söyledi. Yıldırım, ''Yağışların etkisini, İstanbul'un kuzey ilçeleri, Sarıyer, Beykoz, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Şile ile Anadolu Yakası'nda ise akşam saatlerinden itibaren artırmasını bekliyoruz. Vatandaşları, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz'' dedi.

Yağışların pazartesi ve salı günü de aralıklarla devam etmesini beklediklerini dile getiren Yıldırım, hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri altında seyredeceğini, çarşamba gününden itibaren de sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini bildirdi. Rüzgarın, kuzey-doğu yönlerden orta, zaman zamanda kuvvetli olarak eseceğinin tahmin edildiğini kaydeden Yıldırım, bugün Sarıyer'de 50.2, Eminönü'nde 22.4, Kilyos'ta 20, Bakırköy'de 16, Göztepe ve Samandıra'ya da metrekareye 6.6 kilogram yağış düştüğünü ifade etti. Bu gece, Kocaeli ve Sakarya'da da yağış beklendiğini aktaran Yıldırım, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde de yağışların kuvvetli olmasının beklendiğini vurguladı.

 

Edremit'te şiddetli yağış

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde etkili olan ve yaklaşık 2 saat süren şiddetli yağış nedeniyle bir çok iş yeri ve evin zemin katlarını su bastı. Yollarda oluşan su birikintisi, trafikte aksamalara neden oldu. Yağışın şiddetini artırması üzerine Edremit Belediyesi itfaiye, zabıta, fen ve temizlik işlerine ait ekipler, mağdur olan vatandaşlara yardım etti.

Yağış nedeniyle büyük su birikintilerinin oluştuğu okul bahçelerinde seçmenler okul sıralarının üzerinden geçerek, oy kullanmaya gitti. Yetkililer, metrekareye 58 kilogram yağışın düştüğünü bildirdi. Çayiçi, 9 Eylül ve Baraj caddeleri, Akçay ve çevre yolu ile Cumhuriyet Mahallesi'nde hasar tespit çalışmalarına başlandığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon