İstanbul'da bayram öncesi trafik kabusu

İstanbul'da sürücüler, 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebiliyor. TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar'daki İDO'nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 15:19
Abone Ol google-news

Öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde yoğunlaşan bayram trafiği İstanbul'da yolları felç etti. Bahçeşehir'den yola çıkan sürücüler, TEM Otoyolu üzerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne tam 2 saat 57 dakikada ulaşabiliyor. Sürücüler, 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını ise 81 dakikada kat ediyor.

Bayram tatili için yola çıkan İstanbullular dün akşamdan itibaren trafiği kilitledi. Yoğunluk bugün de devam etti. Saat 16.00'dan sonra TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde trafik durma noktasına geldi. Sürücüler adım adım ilerleyebildi.

Trafik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgiye göre, saat 18.00 itibariyle, sürücüler 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebildi.

En yoğun bölge ise Tekstilkent-Hasdal arası oldu. Sürücüler 9 kilometrelik bu mesafeyi tam 81 dakikada alabildiler.

İSKELELER DOLDU, D-100 KİLİTLENDİ

Saatler ilerledikçe TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde trafik yoğunluğu iyice artarken, Eskisisar'daki İDO'nun 18 feribot çalıştırdığı iskele meydana saat 17.00 itibarıyla tamamen doldu. Araç kuyrukları gişelerin dışına taşmaya başladı. TEM Otoyolu'nda saat 17.00 itibarıyla yoğunluğa rağmen trafik normal akışını sürdürürken, D-100 Karayolu'nun Gebze-İzmit arasında alışılmışın dışında bir yoğunluk başladı. D-100'ün Dilovası geçişinde şu saatlerde trafik adım adım ilerliyor. Zaman zaman duran trafikte sürücüler zor anlar yaşıyor. Sürücülerin TEM yerine neden D-100'ü tercih etmelerinin nedeni anlaşılamadı. Bu arada Trafik yetkilileri, İzmit'ten transit geçecek olan araç sürücülerinin TEM'i kullanmaları ve İzmit'in içine girmemelerini öneriyor. D-100'ün İzmit geçişinde Kandıra Sapağı'nda üstgeçiş inşaatı var. Burada yol daralıyor ve trafik alternatif yollara veriliyor. Şu saatlerde D-100'ün İzmit kent içi geçişinde trafik oldukça zorlanıyor. Yalova istikametine gidecek sürücülerin de yine İzmit'in içine girmemeleri, TEM'in Doğu turnikelerinden çıkış yaparak direk Gölcük yoluna geçmeleri öneriliyor.

KUYRUK GİŞELERE KADAR ULAŞIYOR

İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen sürücülerin tercih ettiği Gebze Eskihisar'daki İDO feribot iskelesinde yoğunluğa rağmen bekleme süresinin maksimum yarım saat olduğunu söyleyen İDO Bölge Sorumlusu Aşkın Lermi, "Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında 18 feribot sefer yapıyor. En büyük feribotlardan biri olan ve iki katı da kullanıldığında bir seferde 250 otomobil taşıyabilen Balıkesir-10 adlı feribot da bu hatta sefer yapıyor. Zaman zaman kuyruk gişelere kadar uzanıyor. Maksimum burada bekleme süresi yarım saati geçmiyor. Yoğunluğun yarın daha fazla olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

'ESKİHİSAR'A 2 SAATTE ULAŞABİLDİK'

Bayram tatillerini İzmir'de geçirmek için yola çıktıklarını söyleyen Suat Doğa, "İstanbul Gayrettepe'den Eskihisar feribot iskelesine yaklaşık 2 saatte ulaşabildik. Buradada yaklaşık yarım saaatir bekliyoruz. Amacımız yola cıkmaktı. Yarına kalsaydık sanıyorum çok sıkıntı çekerdik." dedi. Tatillerini Bodrum'da geçirmek için yola çıktıklarını söyleyen Burçin Doğan ise "İstanbul'dan feribota iskelesine ulaşmak bile çok zamanımızı aldı. Umarım Yalova Topçular'dan sonra yollar açık olur ve kısa sürede Bodruma ulaşıp tatilimize devam ederiz. " diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler