İstanbul'da canlı bomba alarmı

Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybeden İbrahim Çuhadar'ın polisin oluşturduğu 9 kişilik "en çok arananlar" listesinde yer aldığı öğrenildi. Polis her yerde listedeki diğer 8 örgüt üyesini arıyor.

Yayınlanma: 12.09.2012 - 15:07
Abone Ol google-news

Dün Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde bombalı saldırı düzenleyen DHKP-C'li İbrahim Çuhadar'ın polisin "çok yüksek öncelikli" aradığı 9 kişiden biri olduğu bildirildi. Emniyet yetkilileri, Çuhadar'ın listede 8 numarayla gösterildiğini, İstanbul polisinin peşinde olduğunu ifade ettiler. Dün düzenlenen saldırının benzerini gerçekleştirme hedefinde oldukları saptanan şüphelilerin yer aldığı listedeki 8 kişi ise aranıyor.

Her şüphelinin fotoğraflarının ve kimlik bilgilerinin yer aldığı listede 6'sı kadın 9 DHKP-C üyesi bulunuyor. En çok aranan kişinin E.K isimli örgüt üyesi olduğu, diğerlerininise, S.A, B.Y., H.K., E.S.K., H.A., B.S. olduğu bilgisi, emniyet yetkililerince basına verildi.

Saldırıda kullanılan patlayıcının türü belli oldu

Bir polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili çalışmalar sürdürülürken, olayda yaşamını yitiren terör örgütü üyesinin kullandığı patlayıcının cinsi tespit edildi. Olay yerinden alınan numunelerin laboratuvarda yapılan incelemesi sonucunda, terör örgütü üyesinin üzerindeki patlayıcının sıvı haldeki nitro gliserin olduğu belirlendi.

Bu arada, polis merkezine yönelik saldırıda teröristin içeriye atmak istediği el bombasının, binanın girişindeki kurşun geçirmez camlara çarparak yere düştüğü ve el bombasının patlamamasının can kaybının artmasını engellediği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler