İstanbul'da kimyasal sızıntı

Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada kimyasal madde sızıntısı meydana geldi.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 11:37
Abone Ol google-news

<video:338025>

Tuzla Deri Organize Sanayi Sitesindeki bir fabrikada nitrik asit dolu bir tankın delinmesi sonucunda sızıntısı başladı. Sızıntı sırasında gökyüzüne sarı ve kahverengi renkte duman yükseldi.

İtfaiye ekipleri sızıntıyı önlemek için önlemek için saat 10.30 sıralarında çalışmalara başlattı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 5 saat süren çalışmanın sonucunda kimyasal madde sızıntısını durdurdu. Çalışmalar sırasında dozerle sızıntının olduğu alana kum taşındığı görüldü.

İtfaiye ekipleri sızıntının sonlandırılmasının ardından nitrik asidin yayıldığı alandan tahliye çalışmalarına başladı.

Çalışmalar sırasında hazır halde ambulans bekletildiği görülürken, olayı takip eden basın mensupları da gaz maskesi kullan taktı,

İTFAİYE EKİPLERİ KİMYASALA KARŞI ÖZEL KIYAFET GİYDİ

Bazı itfaiye görevlileri çalışmalar sırasında kimyasal madde kaynaklı zararlara karşı imal edilen yeşil renkli özel kıyafet giydi. Çalışmalar yoğunlukla en kritik bölümü delinen bir tankın bulunduğu bölümde sürdürüldü. Çalışmalar sırasında çevrede de çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Çevre işyerlerinde çalışanlar, işçiler dahil olmak üzere herkes bölgeden uzaklaştırıldı. Polis ekipleri devriye gezerek ve sesli uyarılar yaparak, olayın yaşandığı yere 1 kilometreden fazla yaklaşılmasına izin vermedi.

Çalışmalar sırasında bazı itfaiye görevlilerinin ayran içtiği görüldü.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada olayın bir binada bulunan nikrik asit dolu tankın delinmesi sonucu meydana geldiği belirtilmişti.  Söz konusu asitin insan sağlığına zararları "tahriş edici", "gözlere ve solunum yollarına zarar verici" olarak sıralanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler