İstanbul’da Kubilay anması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İstanbul Şubeleri, 89 yıl önce Menemen’de şeriat yanlıları tarafından katledilen devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki’yi andı. Eylemde konuşan ADD İstanbul Bölge Sorumlusu İlhan Gülek “Cumhuriyetin Atatürkçü kimliğine ve laikliğe sahip çıkacağız” dedi.

Yayınlanma: 23.12.2019 - 21:13
İstanbul’da Kubilay anması
Abone Ol google-news

Beşiktaş Atatürk Anıtı önünde dün akşam saatlerinde bir araya gelen ADD üyeleri, “Laik cumhuriyete sahip çıkmak namus borcumuzdur” pankartı açarak “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganı attı.

Grup adına ortak basın metnini okuyan İlhan Gülek “Menemen’de meydana gelen ayaklanma ile sadece Kubilay değil, genç Türkiye Cumhuriyeti de katledilmek istenmiştir. Atatürk olaydan sonra, bütün cumhuriyetçilerin ve yurtseverlerin utanması gerektiğini belirtmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca gerici odaklar, aydınlarımızı hedef almıştır. Kubilay başta olmak üzere şehit verdiğimiz tüm aydınlarımızı anıyoruz” diye konuştu. İstiklal Marşı’nın bir okulda Arapça okunmasına da değinen Gülek “Cumhuriyet’in Ataürkçü kimliğine ve laikliğe sahip çıkacağız” dedi. Grup İstiklal Marşı okuduktan sonra eylemi sonlandırdı. Öte yandan ADD Kadıköy Şubesi de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi iskele meydanında yaptığı açıklama ile andı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler