İşte Bingür Sönmez'in vurulma sebebi

Sarıkamış’ta eski belediye başkanı İlhan Özbilen’in Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Belediye Başkalığı adaylığından dolayı hüsümetli olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 15:45
Abone Ol google-news

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez dün sabah Kars'ın Sarıkamış ilçesinde silahlı saldırıya uğradı. Kolundan ve bacağından yaralanan Sözmez tüm sevenlerini korkuttu.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış’ta eski belediye başkanı İlhan Özbilen’in silahlı saldırısında kolundan ve bacağından yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve yeğeni silahları ile birlikte gözaltına alındı.

Prof. Dr. Bingür Sönmez'i vuran eski Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen'in hüsümetli olduğu ortaya çıktı. Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı olan Sönmez'in Özbilen başkan olduğu dönemde kendisinden şehitlerin anıtlarının yapılması için bir arsa istediği Özbilen'in ise bu konuya tepki ile karşılık verdiği iddia ediliyor. Özbilen'in Bingür Sönmez'in kendisini koltuğundan edeceği düşüncesi ile Sarıkamış adına yapılan girişimlerin karşısında olduğu belirtiliyor.

ÖZBİLEN: SARIKAMIŞ'A GELİRSEN SENİ VURURUM

Diğer yandanİlhan Özbilen'in,  AK Parti'den Belediye Başkanı olarak seçilen Sarıkamış Belediye Başkanı AK Partili Göksal Toksoy'un Bingür Sönmez'in vasıtası ile aday gösterildiğini düşündüğü konuşuluyor. Eski Başkan Özbilen bundan dolayı da Sarıkamış şehitleri için bir etkinlik düzenleyen Sönmez'e daha önceden Sarıkamış'a gelmemesi için telefon açarak, 'Sarıkamış'a adımı atarsan seni vururum' dediği söyleniyor.

ÖZBİLEN TUTUKLANDI

Rotahaber'in haberine göre, İlhan Özbilen çıkarıldığı mahkemede ‘kasten adam öldürmeye teşebbüsten’ tutuklandı. Özbilen’in avukatı Aydın Alkan, müvekkilinin Sönmez’i vurmak maksadı ile ateş etmediğini söyledi. Alkan, “Müvekkilim Bingür Sönmez ile tokalaşmak istemiş. Sönmez’in korumaları bunu yanlış anlamış ve müvekkilime saldırmış. Müvekkilimde kendisini korumak amacıyla yere ateş etmiş, doğrudan hedef alarak ateş etmemiştir. Mahkeme tutuklama kararı verdi. Bizler de tutuklama kararını isabetli bulmadık” dedi.

İşte cerrah Bingür Sönmez'e silahlı saldırı anı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler