İşte canilerin yelekleri

Radikal terör örgütlerine intihar yeleği üreten Abdullah Zu Al Bajadin adlı terörist ve üretilen yelekler deşifre edildi.

Yayınlanma: 18.01.2016 - 09:51
Abone Ol google-news

İstihbarat birimleri, Suriye’nin Rakka kentinde faaliyet gösteren Al Firdevs Al Ala Taburu için üretilen ve canlı bombaların kullandıkları yeleklerin fotoğraflarını ele geçirdi. Abdullah Zu Al Bajadin adlı teröristin ürettiği yeleklerin fotoğrafları, Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşıldı. İstihbarat birimleri, DAEŞ ve ona yakın gruplarca ‘istişhad (şahadet) yeleği’ denilen yeleklerin yapımı, kullanımı ve türlerine ilişkin bilgileri de paylaşarak güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesini istedi.

2 CANLI BOMBA ALARMI

Emniyet Genel Müdürlüğü, intihar yeleğiyle ilgili fotoğraf ve bilgileri 81 ile göndererek bunlar üzerinde çalışma yapılmasını istedi. Öte yandan istihbarat birimleri, ‘Dokumacılar Grubu’ içindeki ‘Şamil’ kod adlı Zana Alkan’ın canlı bomba kemeri taktığını ve ülkemize yönelik sansasyonel eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Tüm illere fotoğrafı gönderilen terörist için uyarı yapılırken, alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi istendi. İstihbarat birimleri ayrıca, Rusya Federasyonu vatandaşı 1991 doğumlu Murat Nehaı adlı DAEŞ’li terör örgütü mensubunun Suriye ve Irak’ta çatışmalara katıldığını, intihar bombacısı olarak eğitildiğini ve kullanılabileceğini belirledi. Teröristin fotoğrafı tüm illere gönderildi.

(Habertürk)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon