İşte çArşı grubunun isim isim verdiği ifadeler

Dünyada ilk kez hükümeti darbe yoluyla devirmeye teşebbüsten yargılanan çArşı grubu bugün hakim karşısına çıktı. İşte son derece gergin başlayan duruşmada grup üyelerinin ifadeleri.

Yayınlanma: 16.12.2014 - 17:46
Abone Ol google-news

Sarp Dağ,"Başbakanlık ofisine yapıldığı iddia edilen yürüyüş sırasında Bağdat Caddesindeydim. Birkaç kez Beşiktaş maçına gittim. Çarşı Grubuyla ilgim yok. Sanıkları tanımam. Yasal Hakkımı kullanarak gezi parkına gittim. Orada bülent Ergen'le tanıştım"

 

Koray Yalnız,"Taksime gitmiştim. Aracım olaylar içinde kaldı. Sarı kart gördük. Dede yadigarı 3 silah vardı. Benimle ilgisi yoktur. Ben Beşiktaş taraftarıyım ancak Beşiktaş da oturmuyorum. Çarşı'nın Ferdi olarak görmüyorum. Çarşı grubu Dünya'ya malolmuştur. Terör örgütü olarak görülmesi hatadır. Başbakanlık konutu önünde eylem yaptığım iddiası doğru değildir. Eylem yapıldığını duymuştum. İnşaat dozerini ele geçirdiğimiz ve polisin kolonun kırıldığını konuştuğumla ilgili olarak da o tarihte ehliyetim bile yoktur" dedi.


Kaan Kabaş, "Benim evimde Muşta ve kardeşimin bireyi bulunmuştu. Suçlamalar gerçekçi olmadığından atılı suçu kabul etmem. Espiri niteliğindeki Konuşmalar suç olarak karşıma çıkarıldı. Neden buradayım anlamadım. Çarşıda esnafım. Beşiktaş taraftarıyım. Grubun üyesi olduğum söylenemez" dedi.

Cem Yakışkan, O tarihlerde twitter adresim yoktu. Benim konuşmalarımda yönlendirme ifadem de yoktur. "Mesele birkaç ağaç meselesi değil" sözleri bana ait değildir. Hakkında beyan da bulunan Yusuf Demirciyi simasını tanırım diğer tanığı ise hiç tanımam. "Koyun gibi öleceğimize aslan gibi ölürüz" lafını ise başka bir olay için söylemişti. 

Gezi Döneminde Pizza ve köfte paralarını ödemesi konusunda ise " benim pizza restoranım var. Bacanağım telefonda Divan otelinin oraya yemek göndereceğini söyledi. İyi olur dedim. Yeni açmıştım dükkanı. Bin TL'lik iyi bir siparişti ve ödemeyi havaleye yapacağını söylemişti"dedi.
 
İtalya'dan destek amaçla geldiğini söyleyen kişi hakkında yapılan görüşmenin içeriği hakkında ise "ben o görüşmeyi yapamadım. Bulamadı beni" dedi. 
 
Tüm sanıklara ek savunma  hakkı verileceği hatırlatıldı. Çarşı taraftar grubu olarak hukuka aykırılıkara el uzattık. Faaliyetlerimiz arabında suç işlemek adına faaliyet yapmak yoktur. Çarşı'yı suçlu göstermek haksızlıktır. Çarşı bir size korunması gereken bir değerdir. Asılsız suçlamaları reddediyorum. Suç işlemedim. Somut delillere Dayalı suçlama varsa ispatını istemek benim hakkımdır. Çarşı Grubuna girmenin ritüeli yoktur. Beraatimi istiyorum.
 
Darbe suçu konusunda ne diyeceksin sorusuna ise, "öyle bir gücümüz olsa Beşiktaş'ı şampiyon yapardık" cevabını verdi. Salonda alkışlarla karşılanan bu cevap Yakışkan 2 kez tekrarladı. Cezanın ertelenmesi hakkı olduğu hatırlatılınca da "hayır benim bir suçum yok. Beraat kararı verilmesini istiyorum. Sarı kart istemiyorum. Ancak sonra bu konuda beyanda bulunacağım" şeklinde konuştu.
Numan Bülent Ergenç, arkasın aldığı kitleyi Başbakanlık ofisine yürütmek suçu hakkında, "1 Haziranda yapılan yürüyüşte Tekirdağ'daydım" dedi. Örgüt kurma suçu hakkında bilgisi olmadığını anlatan sanık "ruhsatsız silah bana ait. Yazlıkta hırsızlık olayları olduğu için bulunduruyordum. Başbakanlığa  dozerle yürüyüş yapıldığı gün Marmara Ereğlisi de düğündeyydim. Düğün CD'sini sunabilirim. Avukatım İstanbul Seyatat'ten aldığım belgeyi de ibraz etmişti"dedi.
 
Ergenç, "Gezi Park'ı yürüyüşlerine katıldım kabul ederim. Dosyada bulunan bazı fotoğraflarda bu zaten mevcut. Kandil günüydü Dolmabahçe imamını kutlama yürüyüşüdür. Kandil simidi dağıttığımız yürüyüş benim katıldığım" şeklinde konuştu. Gezi olayları sırasında bıçaklandığını da anlatan Ergenç, 15 Haziran 2013'te yaralı halimle çatışmam mümkün olamaz" dedi.
 
Arda Mutlu Doğan, " Olayların bittiğini Taksim'in halka açıldığını televizyondan duydum. suçlamayı kabul etmiyorum. Hayatımda hiç parkına girmedim. Insanların Türk bayraklarıyla sokakta Taksim'e gittiğini görünce ben de gittim. Yarım saat kaldım. Polislerle temasım olmadı. Yaşa dışı hiçbir şeye katılmadım. Kamu malına zararı vermedim. Diğer sanıkları Örgütsel bağlantım yoktur. Mahkemeniz yanıltılmaya çalışılmıştır."
 
Sezgin Günler,"sabıkam yok. Daha önce de hiç gözaltına alınmadım. Gezi Olayların da katılmadım. Olaylardan 6 ay sonra emniyete çağırıldım. Dava açılmasına da şaşırdım. Sanırım Çarşı grubuna dahil olmam nedeniyle sanık oldum. Beraatimi talep ediyorum" dedi

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon