İşte o videodaki ayrıntılar

Gizli kamera görüntüleri üzerindeki teknik çalışmaları derinleştiren CHP'li Tacidar Seyhan aynı sistemi evine kurup denemeler yaptı.

Yayınlanma: 13.05.2010 - 07:41
Abone Ol google-news

CHP lideri Deniz Baykal ile Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen görüntülerin ortaya çıkmasından sonra harekete geçen Bilişim uzmanı CHP Milletvekili Tacidar Seyhan, Vatan’a Pazar günü çalışmalara başladıklarını geniş bir ekiple görüntüleri incelediklerini söyledi. Aynı sistemi eve kurarak çekim yaptıklarını söyleyen Seyhan ilginç sonuçlar tespit etti:

Edirne'deki sistim: Aynı sistemi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin makam odasında görmüştük. Micro bir kameraydı ve çekimi dışarada bulanan bir kayıt cihazına yolluyordu. Bu son çıkan görüntülerin de aynı sistem ile kayıt edildiğini saptadık. Bir kamera yerleştirilmiş, bu kamera dışarıdaki kayıt cihazına belli bir frekanstan görüntü yolluyor. Kayıt cihazı da bunu kayıt ediyor.

Arabada kayıt yapılmış: Kayıt işlemi bir araçtan yapılmış. Bu cihazların görüntü gönderme çapı 50 metre ile 150 metre arasında değişir. Arada duvarlar olduğunda ise burda olduğu gibi görüntüde dalgalanma olur. Görüntü ilk başladğında kalitesiz, sonradan görüntü düzeliyor. Bundan şunu anlıyoruz, kayıt cihazı bulunduğu yerden iyi çekmiyor, kayıt bu yüzden kalitesiz. sonra alıcının yeri değiştirilerek görüntünün iyi alınması sağlanıyor. Bu hızlı değişimden kayıtın arabadan yapıldığını söyleyebilirim. Ayrıca hafızası olan kamera olsa 8 saat kayıt yapar. Oysa bunda süre daha uzun. Harekete duyarlı kamera olsa, bu kameralar hareketi algıladığında kayda başlar ama bir daha durduramazsanız. Bu yüzden geriye sadece görüntü aktarma sistemi kalıyor.

Profesyonel işi: Gizli kamera internette bile bulunabilir ama burada özel araç kayıt cihazı. Çünkü belli frekanstan kayıt yapıyor. Bu cihaz pahalıdır ve profesyoneller kullanır. Araç, kayıt cihazının özelliği işin içine girince işte profesnoyel parmak olduğunu söylemek gerekir.

Çekim yapılan kamera ortada yok: Görüntüleri kaydeden cihazlara ulaşamadım. Bunu polisin bulması gerekiyor. Ayrıca orjinal görüntü bulunması gerekiyor. Kopya görüntüler üzerinden kesin sonuçlara ulaşmak zor.

Montaj kötü: Görüntü ne kadar profesyonel ise, montaj ise o kadar kötü ve amatör işi. Yaptığım tespitlere göre görüntülerde görünün 3 kişi aynı anda orada bulunmamış. Üç farklı kişinin başka zamanlarda görüntüleri çekilmiş, bunlar foto montaj, eskitme, hızlandırma yöntemleri kullanılarak hazırlanmış.

- Halılı odada tam 1127 parça gölge saptadık. Bir kaç dakika içinde bu kadar gölge oluşması imkansız çünkü bu ışığın değiştiğini gösterir.

- Deniz bey olduğu söylenen kişinin hem kısa kollu hem de uzun kollu gömleği aynı görüntülerde.

- Videoda görünen kadının iki ayrı görüntüsü mevcut yani aynı zaman ait görüntüler değil.

- Hızlandırma ve eskitme yöntemleri bir görüntünün montaj ve foto montajının belli olmaması için kullanılır.

- Deniz Beyin olduğu iddia edilen kişi ile kadın görüntüsü yanyana geldiğinde diz boylarında orantısızlık var.

- Görüntülerde bu kişilerin yanyana göremiyoruz. Çünkü aynı anda, bu ortamda bulunmamışlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler