İşte şatafat

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, fotoğraflara bakarak Saray’ın şatafatına dikkat çekti. Candan, “Altın klozet yok diyorlar ama oradaki malzeme altın değerinde. Lavabonun fiyatı 2 bin 485 lira. Diş fırçalığı 516 lira, sabunluk 293 lira. Artı KDV’leri” dedi.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 20:54
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “kaçak saray”ı gazetecilere bizzat gezdirerek “halkla ilişkiler” faaliyeti yürütürken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sarayının kütüphanesinde “huzur bulduğu”nu açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “Cumhurbaşkanı orada huzur buluyormuş! Türkiye bulmuyor. Sempatik gösterme çabaları o yapının kaçak olduğu gerçeğini değiştirmiyor” sözleriyle eleştirdi. Candan, saraydaki lavabo fotoğraflarına dikkat çekerken “Altın klozet yok, diyorlar. Ama oradaki malzeme altın değerinde. O çanak lavabonun fiyatı 2 bin 485 lira, artı KDV” dedi.

Candan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazetelerde lavabonun olduğu bir fotoğraf var. Oradaki malzeme Vitra’nın İstanbul serisi. Bu seri, en pahalı serisidir. 2015 birim fiyatlarına bakın. Bir çanak lavabonun fiyatı 2 bin 485 artı KDV, bataryanın Bin 216 lira artı KDV, diş fırçalık 516 lira altı KDV, sabunluk 293 lira artı KDV. Altın klozet yok, deniyor ama altın değerinde maliyetler olduğu açık. Orası kaçak olduğu için bunlarla ilgileniyoruz. Kaçak yapıda harcanan bir kuruş bu ülkenin vergilerinden harcanıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon