İşte Van Persie gerçekleri, sadece 1.5 saat...

Fenerbahçe'de Robin van Persie'nin Beşiktaş maçına yedek başlamasının perde arkası belli oldu. Hollandalı yıldız, kadroyla ilgili kesin kararı maçtan bir buçuk saat önce öğrendi.

Yayınlanma: 29.09.2015 - 11:11
Abone Ol google-news

 

Bursaspor maçındaki gerginlikten sonra kamuoyunun dikkati, hafta boyunca Robin van Persie ve Vitor Pereira'nın üstündeydi. Hollandalı'nın, Beşiktaş derbisinde oynayıp oynamayacağı soru işaretiydi ancak Robin van Persie maça yine kulübede başladı.

Özellikle seremoni esnasındaki moral bozukluğu dikkat çeken Van Persie'nin bu görüntüsünün nedeniyse Pereira'nın yeni uygulamasından kaynaklandı. Geçtiğimiz sezon teknik direktör İsmail Kartal, maçlardan bir akşam önce son antrenmanda maçın ilk 11'ini açıklıyordu. Bu sene başında Vitor Pereira da aynı sistemle başlamıştı. Ancak deplasmanda 1-1 biten Çaykur Rizespor maçından sonra Pereira bu sistemi değiştirdi.

Portekizli teknik adam, o tarihten itibaren futbolcuların psikolojik olarak kendilerini maçlara hazır tutması için kadroları gizli tutmayı ve nihai kararını maç için stada gelindiğinde tahtaya yazmayı tercih etti.

Hafta içinde zaman zaman yeniden yedek kalacağını hisseden Robin van Persie de ilk 11 kararını derbiden önce soyunma odasında öğrendi. Maçtan bir gün önce twitter hesabından kendi fotoğrafıyla derbi paylaşımı da yapan Hollandalı futbolcu, kulübede olduğunu öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Maç başlarken kulübede oturan Van Persie, hocasının tüm oyuncularla tokalaştığı sırada gönülsüz bir tepki verdi.

Beşiktaş karşısında son yarım saatte oyuna dahil olan ve 1 gol atıp, 1 şutu da direkten dönen Hollandalı golcü, performansıyla alkış alsa da, takımının yenilgisini önleyemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler