İsviçre turladı, Xhaka göklere çıkarıldı

İsviçre'de kaptan Granit Xhaka, golcü Seferovic, kaleci Sommer en fazla desteği alan isim oldu.

Yayınlanma: 29.06.2021 - 08:47
İsviçre turladı, Xhaka göklere çıkarıldı
Abone Ol google-news

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu’nda İsviçre, Fransa’yı penaltılarda 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükselirken 2 gol atan Seferovic'e büyük destek var. Kaptan Granit Xhaka da günün adamı oldu.
Bükreş Stadı’nda oynanan müsabakanın 15. dakikasında İsviçre Seferovic ile 1-0 öne geçti. İlk yarı İsviçre’nin üstünlüğü ile noktalanırken, ikinci yarıda dakikalar 55’i gösterirken Ricardo Rodriguez penaltı atışından yararlanamadı. Penaltının ardından 57. dakikada Benzema beraberliği getiren golü kaydetti. Bu golden 2 dakika sonra 59’da yeniden sahneye çıktı ve skoru 2-1’e getirdi. Fransa 75. dakikada Pogba ile farkı 2’ye çıkardı ve skor 3-1 oldu. 81. dakikada Seferovic yeniden rakip fileleri havalandırarak, 3-2’yi yakaladı. 90. dakikada ise Gavranovic İsviçre’ye beraberliği getiren golü kaydederek müsabakayı uzatmalara götürdü. Uzatma devrelerinde skor değişmedi ve karşılaşma penaltılara gitti. Penaltılarda Fransa’nın yıldız futbolcusu Kylian Mbappe’nin atışı kaçırmasıyla Vladimir Petkovic’in öğrencileri çeyrek final biletini aldı.
İsviçre'de golcü Seferovic, kaleci Sommer'le birlikte en fazla desteği alan isim oldu. Xhaka ise medya tarafından övüldü.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler