İÜ öğrencileri arkadaşlarını andı: "Sibel'i unutmayacağız"

Bir haftadan beri yemekhaneye yapılan zamları protesto eden İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, geçtiğimiz günlerde hayatına son veren sıra arkadaşları Sibel Ünli'yi andı. Öğrenciler adına konuşan Ezgi Çetinkaya "Geleceksizliğe karşı dayanışmaya devam edeceğiz. Sibel'i unutmayacağız" dedi.

Yayınlanma: 06.01.2020 - 16:46
Abone Ol google-news

İÜ Beyazıt Kampüsü Ana Kapı'sında gerçekleşen eyleme CHP Milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekili Ahmet Şık ve Türkiye İsçi Partisi milletvekili Erkan Baş da destek verdi.

Öğrenciler pankart açarak "Direne direne kazanacağız" slogani atti. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Ezgi Çetinkaya, Ünli'nin uzun süredir psikolojik sorunlar yaşasa da gülmeyi hiç bırakmadığını aktararak "Sibel ile aynı amfilerde ders gördük, aynı sloganı birlikte attık. Sibel ekmeği için direnen işçinin, temel hakları için mücadele eden öğrencilerin yanındaydı. Sosyal medya üzerinden yaşadığı ayrımcılık, 1 lira 40 kuruş olan öğrenci kartı ve geleceksizlik kaldı Sibel'in ardından. Sistemin yarattığı bunalım hayatlarımıza saldırmaya devam ediyor. Geleceksizliğe karşı dayanışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BİR ARAYA GELMEK ZORUNDAYIZ"

Cumhuriyet'e konuşan öğrenci Gözde Çetin ise bu hak mücadelesinin öğrencileri temsil ettiğini öne süren öğrenci konseyine de ders olması gerektiğini belirterek "Tüm insanlıkdışı müdahalelere karşı kenetlendik fakat Sibel yaşamını sonlandırmasaydı da idare bu yönde bir kararı bu kadar hızlı alır mıydı? Krizden en çok etkilenenler, öğrenciler olarak Sibel gibileri yitirmeden temel haklarımızı savunmak için bir araya gelmek zorundayız" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Adalar'daki aylı faytonlara karşı yaşam nöbeti tutan aktivistler de eyleme destek verdi. Eylem "Kurtuluş yok. Ya tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz" sloganı ve alkışlarla sona erdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler