"İzin verin 5 dakika daha sarılayım"

Türkiye 3 şehidini uğurladı. Şehit eşi ‘5 dakika sarılayım’ diyerek baygınlık geçirdi. Şehit annesi ‘Ben de Kürt’üm’ diye feryat etti. Halk ‘barış istiyoruz’ dedi.

Yayınlanma: 06.08.2015 - 00:13
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Uludere ilçesinde mayınlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar Osmaniye’de, er Abdülkadir Pektaş İzmir’de, Silopi’de roketli saldırıda şehit olan er Abdülhalit Aras ise Van’da toprağa verildi.


‘5 dakika daha’

Şırnak’ta mayın patlaması sonucu önceki gün şehit olan 2 askerden uzman çavuş 36 yaşındaki Mehmet Acar için memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Evli ve 2 çocuk babası şehit uzman çavuş Mehmet Acar’ın öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Törende şehidin eşi Elif, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Kendisini tabuttan ayırmaya çalışanlara da, “Lütfen müsaade edin eşime 5 dakika daha sarılayım” diye yalvardı. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar, cenaze aracıyla götürüldüğü Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

'9 günü vardı sadece’

Aynı saldırıda şehit olan er Abdülkadir Pektaş için de İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde tören düzenlendi. Törene Şehidin annesi Maile Pektaş, babası Celal Pektaş ve kardeşleri Türk bayrağı örtülmüş tabuta sarıldı. Anne Maile Pektaş, kendisi teselli etmek isteyen Bakan Volkan Bozkır’a “Ben bu acıyı nasıl kaldıracağım? 9 günü vardı sadece 9 günü. Ben de Kürt’üm. Ben de Diyarbakırlıyım. Ben bir sinek öldürmüyorum. Yazık, analar ağlıyor. Ben bu yaşa ne zorluklarla getirdim” dedi. Pektaş’ın cenazesi Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.


'Barış istiyoruz’

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası’nın nöbet kulübesine düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Er Abdulhalik Aras için Van’da Yukarı Norşin Cami’nde düzenlenen şehit törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katıldı. Şehit babası Sami Aras ise Bakan Mehdi Eker tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Akköprü mezarlığına götürülürken bir grup “barış istiyoruz” diye bağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler