İzmir'de HDP' Eş Başkanlarına Roboski gözaltısı

Polis 4 yıl önce Uludere'de hayatını kaybeden 34 köylüyü anmak için toplananlara müdahale etti.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 20:11
Abone Ol google-news

İzmir'de, 4 yıl önce uçakların bombalaması sonucu yaşamını yitiren Roboskili 34 köylüyü anmak için toplanan HDP'liler, yapılan uyarılara rağmen rağmen basın açıklaması yapınca polis müdahalesiyle dağıtıldı. Aralarında İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 18.00'de toplanan bir grup HDP'li 4 yıl önce uçakların bombalaması sonucu yaşamını yitiren Roboskili 34 köylüyü anmak istedi. Anma sırasında gruptakilerin,PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan atması üzerine, polis gruba dağılmaları yönünde çağrı yaptı.

 Ancak gruptakiler uyarıyı dikkate almadı. Grup adına konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, Roboski olayıyla ilgili sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini söyledi. Bu sırada, polis gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahale sırasında aralarında İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Kullanılan biber gazı nedeniyle cadde bir süre boş kaldı. Gözaltına alınıp slogan atan bazı partililere çevredekiler tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler