İzmir'de kültür sanat

İzmir'de yıl boyunca hareketli geçen kültür ve sanat yaşamı, havaların ısınması ve önemli kurumların sezonu kapatmalarıyla oldukça sakinleşti.

Yayınlanma: 20.05.2010 - 07:19
Abone Ol google-news

İzmir Devlet Opera ve Balesi geçen hafta gerçekleştirdiği Richard Strauss'un dünyada ilk kez 1912 yılında sahnelenen ''Ariadne Naksos'ta'' operasının prömiyerinin ardından, oyunu bu hafta da sahneleyecek. Orkestrayı Ercan Yenal'ın yönettiği, Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu, dekoru İsmail Dede'ye, kostümleri Gülay Korkut'a ait ön oyunlu tek perdelik operanın, çok iyi Almanca bilgisi gerektiren önemli rollerinden biri olan ''ortalığı karıştıran kahya'' rolünü, Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider seslendiriyor. Opera, yarın akşam ve 22 Mayıs saat 15.00'te yeniden sahnelenecek.

 

Troya İzmir'de

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Troya gösterisinin Türkiye turnesini İzmir'den başlatıyor. Yarın akşam başlayacak ve 22 Mayıs akşamına kadar 3 gösterimle devam edecek Troya'nın en önemli sahne dekoru olan Troya Atı, ünlü heykeltıraş Bünyamin bozkuş tarafından yapıldı. 12 metre yüksekliğinde, 1 ton ağırlığında olan Troya atı, gösterime kadar İzmir Gündoğdu Meydanında sergileniyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Troya Kültürpark Açık Hava Tiyatrosunda İzmirlilerle buluşacak.

 

İzmir Sanat'ın kapanış konseri

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıl boyunca kültürel ve sanatsal etkinlikleri gerçekleştirdiği, çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan İzmir Sanat, bu sezonun kapanış konserini 24 Mayıs akşamı verecek. ''Su ve Ateş'' adı altında gerçekleştirilecek konserde, piyanoda Anjelika Akbar, perküsyonda Yinon Muallem ve çelloda Rahşan Apay yer alacak. İsmet İnönü Sanat Merkezindeki konser, 24 Mayıs akşamı saat 20.00'de gerçekleştirilecek.

İzmir Sanat Büyük Salonda 25 Mayıs Çarşamba akşamı Ortaoyuncular Tiyatrosu, ''Ferhangi Şeyler'' oyunuyla İzmirlilerle buluşacak.

 

Sergiler, etkinlikler

AKM Ege Art Salonu, Ebru Alem Ebru Atölyesi'nin ''Suya Yansıyan Duygular'' konulu ebru sergisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Kedi Resim Sanat Atölyesinde açılan Özlem Derman'ın resim sergisi 22 Mayıs akşamına kadar görülebilir.

Buca Sadabad Kafe'de Dokuz Eylül Üniversitesi Fotoğraf Topluluğunun eserlerinden oluşan sergi ay sonuna kadar açık kalacak.

Devlet Resim Heykel Müzesinde Turgut Pura Vakfının 29. ödüllü resim ve heykel yarışmasının ödül töreniyle sergisi yapılacak. Sergi 25 Mayıs akşamı açılacak ve 10 Hazirana kadar agezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler