İzmir'de NATO protestosu

İzmir'in Buca ilçesindeki NATO Orgeneral Vecihi Akın Kışlası önünde toplanan grup, Libya'ya hava operasyonunu ve operasyonun komutasının İzmir'de olmasını protesto etti.

Yayınlanma: 27.03.2011 - 16:10
Abone Ol google-news

Şirinyer semtinde toplanan grup, ''Katil NATO Ortadoğu'dan Defol'', ''NATO'dan çıkılsın, üsler kapatılsın'' sloganı atarak Orgeneral Vecihi Akın Kışlası'nın önüne kadar yürüdü. Emek Partisi Konak İlçe Başkanı Haydar Cenan, grup adına burada yaptığı konuşmada, Libya'ya düzenlenen operasyonun üssünün İzmir olarak belirlendiğini, bu durumu kabullenmediklerini söyledi.

Cenan, ''iktidar ve muhalefetin Libya halkı için timsah gözyaşları döktüğünü'' öne sürerek şöyle dedi:

''Emperyalist işgalcilerin ve haydutların geçmişini çok iyi bilen ve zamanında gerekli dersi vermiş olan İzmir halkı ilimizdeki NATO üssünün Libya halkına saldırı amacıyla kullanılmasına izin vermemelidir. NATO Füze Kalkan Sistemi'nin İzmir'e kurulma hazırlıkları devam ederken şimdi de komşu halklara saldırı üssü olarak buranın kullanılmak istenmesi kabul edilemez. Türkiye savaş gücü değil komşu halklarla dayanışma gücü olmalıdır. NATO'dan çıkılmalı, İzmir ve Türkiye'deki üsler sökülmelidir.'' Grup daha sonra dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler