İzmirli miting yolunu biliyor

İzmir hafta sonu liderleri ağırladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu cumartesi gece yarısına kadar kentin ilçelerini gezdi. Tunç Soyer, Aziz Kocaoğlu ve ilçelerin başkan adaylarıyla boy gösteren CHP liderinin eleştiri okları Erdoğan’ı hedef alıyordu:

Yayınlanma: 17.03.2019 - 20:38
Abone Ol google-news


“Seçimler demokratik değil. Her tarafta Erdoğan’ın fotoğrafları. Erdoğan belediye başkanı adayı mı?”
İzmir’i ve ilçelerini gezerken ilk kez bu tablonun farklı olduğunu hissediyorsunuz. CHP’nin büyükşehir adayı Tunç Soyer’in “gülen yüzü” ve mesajları her yerde.

Kılıçdaroğlu’ndan bir gün sonra Bahçeli’yle birlikte İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapacağı alanı gezerken “Bergamalı AKP’lilere” rastlıyorum. Sabahın erken saatlerinde İzmir’de “yerli turist” patlaması yaşanıyordu. Güvenlik önlemi alan polis barikatının önünde alanın açılmasını bekleyen yerli turistin telefon konuşmasına istemeden de olsa kulak misafiri oluyorum:

“Bergamalılar burada siz nerede kaldınız? Herkes gelip yer kapmış, bize önlerde yer kalmayacak...”
Dün İzmir’de günün olayı “Cumhur mitingine gider” tabelalarıydı. İzmirliler birbiri ardına espri patlatıyordu:

“Her İzmirli şehirde bir miting olacaksa onun hangi alanda olduğunu bilir...”

Orta karar ama toplama olduğu her halinden belli olan kalabalığa seslenen Erdoğan ve Bahçeli’nin neler söylediklerini haberimizde okuyacaksınız. Ama Gündoğdu Meydanı’ndaki seyyar satıcılara sorarsanız geçen mitinglere göre “müşteri” epey azdı. Bu yakınma İzmir’deki yarışta rüzgârın Cumhur İttifakı için tersten estiğini gösteriyor...

<haber-yatay:1299643 >

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler