Japon halkı, Tokyo 2020'nin iptal edilmesini istiyor

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na iki aydan fazla süre kala gazetelerin yaptığı anketler, Japon halkının organizasyonun iptalini istediğini gösteriyor.

Yayınlanma: 10.05.2021 - 19:52
Japon halkı, Tokyo 2020'nin iptal edilmesini istiyor
Abone Ol google-news

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Japonya'da halk, ülkelerindeki COVID-19 vaka artışları sebebiyle olimpiyatların ertelenmesini istedi.

Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen ve 23 Temmuz – 9 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Japonya’daki vaka artışları, halkta tedirginliğe neden oldu. Japonya’nın önde gelen gazetelerinden Yomiuri Shimbun, 7-8 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankette Japonların %60 oy oranıyla olimpiyatlarının iptal edilmesini istediği sonucuna ulaştı.

Reuters’ın haberine göre Japonya hükümeti, 29 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında uygulanması planlanan olağanüstü halin artan Covid-19 vakaları sebebiyle Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Mayıs sonuna kadar devam edecek olağanüstü hâl Japonları tedirgin ederken, bir yandan da 23 Temmuz tarihinde başlayacak oyunlar tartışma konusu oldu.

HALK, OLİMPİYATLARA SICAK BAKMIYOR

Japon Yomiuri Shimbun gazetesi tarafından 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette katılımcıların %59'u oyunların iptal edilmesini isterken, % 39'luk bir kesim ise oyunların düzenlenmesi gerektiğini söyledi. "Erteleme" seçeneği sunulmayan ankette Japonlar, olimpiyatlardan sonra vakaların artabileceğinin altını çizdi. Olimpiyatların devam etmesi gerektiği yönünde oy kullananlar ise, oyunlarda seyircilerin yasaklanması gerektiğini düşünüyor.

TBS News tarafından hafta sonu yapılan bir başka ankette oy kullananların %65'i oyunların iptal edilmesi veya tekrar ertelenmesi gerektiğini, % 37'si etkinliğin tamamen iptal edilmesi gerektiğini, % 28’i ise olimpiyatların ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, "Olimpiyatları asla ilk sıraya koymadım. Önceliğim Japon nüfusunun yaşamını ve sağlığını korumaktı. Önce virüsün yayılmasını önlemeliyiz." ifadelerini kullanırken, son kararı Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin vereceğini söyledi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler