Kaçırılan sağlıkçı serbest

PKK tarafından 9 Temmuz'da Bingöl-Lice kara yolunda kaçırılan sağlık memuru Aytekin Turhan Uz, Lice yakınlarında serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 16.09.2011 - 09:00
Abone Ol google-news

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, 9 Temmuz 2011'de bir grup terörist tarafından Bingöl-Lice kara yolunda durdurdukları araçlardan kaçırdığı 3 kişiden biri olan Genç Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık memuru Aytekin Turhan Uz'un da Lice yakınlarında serbest bırakıldığını bildirdi.

 

Diyarbakır saldırısı

Öte yandan, Diyarbakır'da dün polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu hafif şekilde yaralanan 5 polis memurundan 4'nün taburcu edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün saat 17.20 sıralarında Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracının Silvan yolu Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü önündeki üniversite kavşağından geçişi sırasında, bölgeye önceden yerleştirilen patlayıcının patlatıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

''Olayda araç hasar görmüş, 4 görevli hafif bir şekilde, 1 görevli ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde çene ve omuzundan yaralanmıştır. Yaralanan görevliler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmış, tedavisi tamamlanan 4 görevlimiz taburcu edilmiştir. Bir görevlinin tedavisine ise devam edilmektedir. Patlama sonrası görgü tanıklarının verdikleri bilgiler doğrultusunda eşkali belirlenen bir şahıs takibe alınmış ve görevlilerce girmiş olduğu çatışma sonucu yaralı olarak ele geçirilmiştir.

Yakalanan şahsın sırt çantası içerisinde 1 adet el bombası, bir miktar plastik patlayıcı ve 1 adet elektrikli infilak kapsülü ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili araştırma ve tahkikat geniş çaplı olarak devam etmektedir.''

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon