Kadıköy’de 23 Nisan etkinliklerine yasak

Kadıköy Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100.yılında sokaklarda sadece bando ekibi ve ses aracıyla düzenleyeceği etkinlik Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasak kararına tepki gösteren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy halkına nasıl bir gerekçe sunacaklarını merak etmekteyiz”dedi.

Yayınlanma: 18.04.2020 - 16:18
Abone Ol google-news


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100.yılında koronavirüs salgını nedeniyle toplu kutlamalar yasaklandı. Kadıköy Belediyesi ise eve kapanan yurttaşların 23 Nisan coşkusunu yaşaması için sadece sokaklarda sosyal mesafe kuralına da uyarak bir bando ekibi ve ses yayın aracı ile şarkılar ve marşlar eşliğinde kutlama etkinliği düzenlemek için izin istedi.

Kadıköy Kaymakamlığı’na görevli personel isimleri de bildirilirken etkinliğe gerekçe gösterilmeksizin izin verilmedi. Konuya ilişkin açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Daraodabaşı, belediye olarak toplu kutlamaları daha önce iptal ettiklerini anımsatarak, “Salgın nedeniyle toplu kutlamaları iptal ederken, Kadıköy sokaklarını bundan mahrum bırakamazdık. Biz de, hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı hem en kıymetlimiz olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış kutlamalarını bugün itibariyle başlattık. Sadece sokakta bir bando ekibi ve ses yayın aracı eşliğinde marşlarla yapacağımız etkinlikle ilgili resmi makamlara bilgi vermemize ve görevli personel listesini iletmemize rağmen gerekçe gösterilmeden yasak geldi. Mülki idarenin, bu kararı hangi refleksle aldığı bizce malum. Ama, bu zor günlerde, birazcık da olsa yüzlerini güldürmeyi başardığımız çocuklara ve Kadıköy halkına nasıl bir gerekçe sunacaklarını merak etmekteyiz. Kadıköy halkı, kutlamalardan mahrum bırakılmıştır ancak içimizdeki ulusal egemenliğimizi kutlamamıza kimse engel olamayacak”dedi. Tüm etkinliklerin iptal edildiğini söyleyen Odabaşı, takdiri yurttaşlara bıraktıklarını belirtti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler