Kadın havuzunu erkekler açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi kadınların kullanacağı bir yüzme havuzu yaptırdı. ‘Kadınlara özel’ havuzun açılışında sadece 6 kadın vardı.

Yayınlanma: 26.02.2015 - 21:24
Abone Ol google-news

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara özel plaj açmasının ardından AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sadece kadınların kullanacağı Hüdavendigâr Kent Parkı’nda kadınlara özel 5 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu yaptırdı.

Güvenlik görevlisinden antrenörüne, hizmetlisinden tesis müdürüne kadar tüm çalışanların kadın olacağı Mihraplı Yüzme Havuzu adı verilen tesisin açılış töreninde onlarca erkek bürokratın arasında AKP’li Belediye Başkanı Recep Altepe’nin eşi Hüsniye Altepe’nin de aralarında bulunduğu sadece 6 kadın yer aldı. AKP, Bursa’da Yüzme Federasyonu’nun denetiminde kadın ve erkeklerin birlikte yararlandıkları tek kapalı yüzme havuzunun da bulunduğu Atatürk Spor Kompleksi’ni ortadan kaldırma projesi için gün sayıyor.

Proje kapsamında Atatürk’ün bağışladığı para ile temelleri atılan ve UEFA’nın örnek statlar arasında gösterdiği Atatürk Stadı ile çok sayıda uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapan Atatürk Spor Sarayı da yıkılacak. Kentin önemli eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi de AKP’nin projesiyle yıkılarak Kültürpark’a dahil edilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler