Kadınlardan Baro Başkanı Ali Er’e tepki: “Hepimizden özür dilemesini bekliyoruz”

Mersin Barosu Başkanı Ali Er’in, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Baro Kadın Hakları Merkezi’nin açıklamak istediği bildiride “Hayır”ı sansürlemeye çalışması, avukat Şilan Türk’ü kürsüde iteklemesi ve tepkiler üzerine “Hak ettiğini düşünüyorum” yönünde açıklama yapmasına tepkiler dinmiyor.

Yayınlanma: 10.03.2017 - 16:24
Abone Ol google-news
21 kadın avukatın baro komisyonlarından istifa etmesinin ardındane kadın dernekleri ile  çeşitli dernek ve sendikaların kadın komisyonları, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak bir açıklama yaparak Ali Er’i kınadı ve tüm kadınlardan özür dilemeye davet etti. 
 
Kadınlara gözdağı... 
 
Ortak açıklamayı okuyan Deniz Keşli, yaşanların “dehyet verici” olduğunu belirterek, “Bizler, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi için çalışmalar yapan Mersin’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, Mersin Barosu’nun erkek başkanının, bir kadın avukatı kürsüden itekleyerek uzaklaştırmasının, kadına yönelik erkek şiddetinin tipik bir örneği olduğunu vurgulamak ve kadına yönelik şiddete bir kez daha hayır demek için buradayız.
 
Kadınların hak ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 8 Mart’ta gerçekleşen bu dehşet verici olay bir kez daha göstermiştir ki eril zihniyet, eğitim düzeyi ne olursa olsun, kadınlara mekan ve zaman farkı gözetmeksizin gücünü göstermekte, kendince gözdağı vermekten çekinmemektedir” dedi. 
 
Kadına yönelik şiddete bin kere hayır 
 
Kadınların en çok itiraz ettiklerinde şiddet gördüğünü vurgulayan Keşli, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Boşanmaya çalıştığı eşi tarafından öldürülüyor, partnerinin barışma isteğini yerine getirmeyi reddettiğinde dövülüyor, hakarete uğruyor. Şort giyinmesi bir erkek tarafından uygun görülmemişse yüzüne tekmeyi yiyor, parkta spor yapması uygun görülmemişse yerlerde sürükleniyor veya kürsüde konuşması uygun bulunmamışsa itekleniyor.
 
Bir kadın avukat arkadaşımıza yapılmış saldırıyı kadınlar olarak hepimize yapılmış kabul ediyor ve bir daha asla tekrarlanmaması yönünde uyarı yaparak, hepimizden özür dilenmesini bekliyoruz. Bize bahşetmiş olduğunuz değerli başlarınızın tacı olma lütfunu, bir yandan hayatlarımızın en özel ve güzel varlıkları olduğu iltifatlarına diğer yandan itilip kakılmaya maruz kalmayı kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddete bir kere hayır diyoruz.”
 
 
 Ortak bildiriye imza atan kurumlar şöyle:  
 
Atatürkçü Düşünce Derneği, Bağımsız Kadın Derneği,
Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Günebakan Kadın Derneği, İçel Soroptimist Kulübü, İnsan Hakları Derneği, KA.DER Mersin Temsilciliği, Mersin Cemevi Kadın Kolları, Mersin Kadın Emeği Derneği, Mersin Kadın Platformu, Mezitli Kent Konseyi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Çalışma Grubu, Mersin Dişhekimleri Odası Kadın Komisyonu, Mersin Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu, SES Mersin Şubesi Kadın Çalışma Grubu, TMMOB Kadın Çalışma Grubu, 25. Bölge Eczacı Odası Kadın Komisyonu, Yenişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler