"Kadınların dans etmesini erotizm olarak gören sapık zihniyet"

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Buca Eğitim Fakültesi’nde yapılan danslı mezuniyet törenini gerici Vahdet gazetesi ‘Ramazan’da erotik hareketler yapılıyor’ gerekçesiyle hedef gösterdi. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) DEÜ gericilerin hedef göstermesine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Yayınlanma: 22.06.2016 - 12:52
Abone Ol google-news



Gerici Vahdet gazetesi danslı mezuniyet törenine ilişkin yaptığı haberde skandal ifadeler kullanarak dans eden kız öğrencilerin fotoğrafını buzladı. Gerici gazete kız öğrencileri ve fakülte yönetimini şu sözlerle hedef gösterdi:

“İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Buca Eğitim Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta skandal bir mezuniyet törenine imza atıldı. Buca Eğitim Fakültesi’nde 17 Haziran Cuma günü öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Söz konusu törende öğrenci oldukları öğrenilen bir grup genç kız, mayo benzeri müstehcen kıyafetlerle sahnede iğrenç bir dans performansı gerçekleştirdi. Öğrenciye yakışmayacak şekilde giyilen açık kıyafetlerle sahnede sergilenen dans gösterisinde kızlara adeta erotik hareketler yapıldı.”

“Hem Ramazan ayı hem de eğitim yuvası olması dikkate alınmadan yapılan rezil dans gösterisi, öğrenciler, akademisyenler ve çocuklarının mezuniyetine gelen ailelerin gözleri önünde düzenlendi” ifadelerini kullanan gerici gazete, durumun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilmesi sonucu Buca Eğitim Fakültesi dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Başlar’ın  “Dekan vekilliği” görevine son verildiğini de ekledi.



FKF: KADINLARIN DANS ETMESİNİ EROTİZM GÖREN SAPIK ZİHNİYET

Öğrencilerin dansının gericiler tarafından hedef gösterilmesine FKF Dokuz Eylül Üniversitesi yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. FKF DEÜ’nün açıklaması şöyle:

Bütün gericilere ve yobazlara inat laikliği kazanacağız!

17 Haziran 2016 Cuma Günü, üniversitemizin eğitim fakültesinin 2015-2016 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Ege'ye özgü zeybek ve çeşitli dans koreografilerinin sahnelendiği mezuniyet töreni öğrenciler ve veliler tarafından coşkuyla karşılandı.

Ne var ki dans etmeyi, özellikle kadınların dans etmelerini "skandal, rezillik ve erotizm" olarak gören ve dans kostümlerini "müstehcen" olarak nitelendiren tecavüzcü ve sapık zihniyet durumu "Hem ramazan ayı hem de eğitim yuvası dikkate alınmadan yapılan rezil ve iğrenç dans gösterisi" olarak YÖK'e bildirdi. YÖK ise şaşırmayacağımız şekilde Buca Eğitim Fakültesi dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Başlar 'ın "Dekan Vekilliği" görevine son verdi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu olarak her türlü gerici, sapık ve tecavüzcü zihniyete; takım elbiseli IŞİD canavarlarına gereken cevabı vereceğiz. Laikliği kazanacağız!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler