‘Kahraman Vahdettin’dir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Abdülhamit ile AKP dönemi arasındaki dönemi “duraklama dönemi” diye niteleyen ve Tayyip Erdoğan ile birlikte bu dönemden çıkıldığını öne süren TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı eleştirdi.

Yayınlanma: 13.04.2018 - 23:16
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Abdülhamit ile AKP dönemi arasındaki dönemi “duraklama dönemi” diye niteleyen ve Tayyip Erdoğan ile birlikte bu dönemden çıkıldığını öne süren TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı eleştirerek, “Bu İsmail Ağa denilen bir adam var, her fırsatta cumhuriyet değerleriyle mücadele ediyor. Kahraman’ın geçmişini hatırlatmak isterim; solcular, antiemperyalistler 6.Filo’yu Türkiye’den kovarken, o, ABD askerlerine peçete tutuyordu. O solcu gençler, yurtsever gençler Türkiye’nin tam bağımsızlığını savunurken, o, gençlere kurşun sıkılmasının önünü açıyordu” diye konuştu. “İsmail Kahraman Sevr’i imzalayan kafanın ta kendisidir” diyen Ağbaba şu ifadeleri kullandı: “Kahraman zırhlı ile topuklayan Vahdettin’dir. Vatanseverlere küfreden, onlara muhbirlik yapan Ali Kemal’dir. Geçen günlerde de cumhuriyet ile ilgili sataşmalarda bulundu. ‘Cumhuriyeti reklam arası’ görenler ne diyor? ‘Cumhuriyet duraklama dönemidir’ diyor. 61 kurumu sattılar, yüzlerce fabrikayı sattılar. Hâlâ utanmadan cumhuriyetin hem değerleriyle, hem de kurumlarıyla mücadele ediyorlar.” OHAL’in 7. kez uzatılmasına ilişkin tezkerenin 18 Nisan’da TBMM’de görüşüleceğini hatırlatan Ağbaba, “Ülke sivil darbeciler tarafından idare ediliyor"

'Kafası donmuş'

Kahraman’ın sözlerine bir yanıt da CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan geldi. Meclis’te yaptığı basın toplantısında İsmail Kahraman’ın sözlerini değerlendiren Yılmaz şunları söyledi: “Abdülhamid’den bu yana Meclis Başkanı uyuyormuş. Kafası donmuş. Atatürk gibi bir gerçekliği aklına getirememiş. Türkiye’de böyle bir açıklamayı bu Meclis Başkanı’nın yapma hakkı yoktur. Türkiye’nin geçmişine, değerlerine sahip çıkmayan, tarihi kendi açısından okuyan anlayış Türkiye’yi yönetemiyor. Duvara toslamıştır. Meclis Başkanı belli ki uyumuş. Onun aklında bir fetret dönemi yaşanmış.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler