Kalın ve Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sahip çıktı

Cuma hutbesinde hastalıkları eşcinselliğe bağlayan açıklamaları nedeniyle sosyal medyada tepki toplayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan destek mesajları geldi.

Yayınlanma: 27.04.2020 - 13:06
Abone Ol google-news

Fotoğraf: İHA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır. İlahi hükmü dile getiren #AliErbaşyanlızdeğildir" ifadelerini kullandı.

Kalın’ın etikete destek vermek için, “yalnız” yerine “yanlız” şeklinde yanlış yazılan kelimeyi kullanması dikkat çekti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da ayrımcı sözleri nedeniyle eleştirilen Erbaş’a sahip çıktı.

BirGün'ün haberine göre Altun, Twitter’dan şu paylaşımı yaptı: “İnsana kâinatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslâm’ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir.”

ERBAŞ NE DEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Ali Erbaş, Cuma hutbesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ramazan ayının ilk cuma hutbesini internet üzerinden veren Ali Erbaş şunları söyledi: -Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.

Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.”

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

İnsan Hakları Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma sözleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Barosu da Ali Erbaş'a tepki göstererek, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın insanlığı bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlık ve ibretle izledik” açıklamasında bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler